Şemdinli'de şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun acı haberi köyde oturan, ailesine bildirildi. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Eyüp Hacıoğlu’nun cenazesini teslim almak üzere bir grup yakınının Şemdinli’ye hareket ettiği bildirildi.

Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözleri, "Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz" olduğu görüldü.

ADIYAMANLI ŞEHİDİN ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Şemdinlide şehit olan 10 askerden biri de Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Hasan Aydoğdu... Aydoğdu'nun acı haberi, memleketi Adıyaman'da yaşayan ailesini yasa boğdu.

Uzman Çavuş Aydoğdu'nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi'nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu'ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu'nun, babası Hacı Yusuf Aydoğdu'nun yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Aydoğdu'nun cenazesi, yarın memleketi Adıyaman'da toprağa verilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr