2012'deki Polis Akademisi Yazılı Giriş Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine, Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in koordinesinde 2010, 2011 ve 2012 yılındaki sınavlara yönelik soruşturma başlatıldı. Sınava giren ve soruları aldıklarını itiraf eden 2 polis adayının ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten savcılık, 2012 yılındaki sınav öncesi soruların Cemaat tarafından ele geçirildiğini ve İstanbul'da örgüte ait bir yurtta FETÖ üyesi polis adaylarına dağıldığını belirledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU SONUCU OPERASYON BAŞLATILDI

Soruşturma aşamasında hazırlanan 2 ayrı bilirkişi raporu incelemesinde, sınavı kazanan 200 adaydan 198'inin kuvvetli şüpheli, 2'sinin de şüpheli olduğu belirlenirken, sınavı yedek listeden kazanan 200 adaydan 55'inin kuvvetli şüpheli, 14 adayın ise şüpheli olduğu tespit edildi. Bunun üzerine kasım ayının başında, şüpheli olarak tespit edilen kişilere yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda, soruları aldıktan sonra sınava girdikleri belirlenen 33 polis adayı gözaltına alındı. Bu kişilerden 9'u tutuklanırken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen 24 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

SORULARIN ÇALINMASINI VE DAĞITILMASINI ORGANİZE EDEN KİŞİLERE OPERASYON

Savcılık tarafından sorgulanan polis adaylarının ifadeleri doğrultusunda, sınav sorularını veren, aracılık eden ve okula yerleştikten sonra öğrencileri takip altında tutarak, örgüt bünyesinde hareket etmelerini sağlayan kişiler tespit edildi. Aralarında 2 öğretmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 1 pilot teğmen ve SGK denetmen yardımcısı 1 kişinin de bulunduğu 31 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Bu kişilerden gözaltın alınan 15 kişiden 11'i tutuklanırken, 4'ü adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr