Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin PKK'lilerce kuşatıldığı iddiası dün gece sosyal medyada gündeme oturdu. İddia YeniŞafak gazetesinin internet sitesi ve TVNet kanalından duyuruldu.

TVNet canlı yayınında iddiayı dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, 2 bin 800 PKK'linin Şemdinli'yi kuşatmak üzere harekete geçtiğini söyledi. Canlı yayında "son dakika" olarak duyurulan bu iddia için AKP'li Şamil Tayyar, Twitter'daki hesabından, "Milli Savunma Bakanımızla konuştum,Şemdinli'nin kuşatıldığı iddiasının doğru olmadığını, her türlü duruma karşı tedbirli olduklarını söyledi" açıklamasını yaptı.

İddialar üzerine bir açıklama da HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'den geldi. Bilgen, "Şemdinli haberinin doğruluğundan daha önemlisi hükümete yakın bir gazetenin yayın yönetmeninin bu konularda yazdıklarının ciddiyeti" ifadelerini kullandı.



Haberin kısa sürede yayılıp, özellikle sosyal medyada gündeme oturması üzerine Ferhat Ünlü, programın ardından bir açıklama yaptı. Şemdinli'nin kuşatıldığı bilgisinin yanlış olduğunu söyleyen Ünlü, TVNet'ten istifa ettiğini açıkladı.

Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"Yayındaydım. Kendi haber kaynaklarımla şimdi görüştüm. Sadece 150 kişilik YPS grubu var. Şemdinli'de bu küçük gruba operasyon yapılıyor. Duyuru: Bugünkü Haber Analiz'de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr