CHP İzmir İl Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili açıklamalarını, 'Laiklik için insan zinciri' oluşturarak protesto etti. Saat 21.00 sıralarında Güzelbahçe Sahili'nden başlayan, Mavişehir Sahili'ne kadar devam eden 17 kilometrelik alanda vatandaşlar el ele tutuştu. Eyleme CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanları zincirin Gündoğdu Meydanı'ndaki halkasından katıldı. Çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu ve İzmirli taraftar guruplarının destek verdiği eyleme katılan vatandaşlar 5 dakika boyunca 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları attı, ellerinde 'El ele ver, laikliğe sahip çık' yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "İzmir bugün tarihi bir gün yaşıyor. Son günlerde laikliğe karşı olan saldırıları protesto etmek için bütün körfezde el ele bir laiklik zinciri oluşturduk. İzmir'in en uç ilçesi olan Çeşme'den başlayan, Urla, Güzelbahçe, Üçkuyular, Narlıdere, Bayraklı ve Karşıyaka'ya kadar uzanan bir zincir oluşturduk. Anayasadan laikliğin çıkartılmasını isteyen Meclis Başkanı'na karşı hala devam eden laikliği dinsizlik olarak yorumlayan, cumhuriyeti kuranları dinsizlikle suçlayan, özellikle meclis başkanı olmak üzere bu süreçte laikliği yok etmeye çalışan, Atatürk devrimlerini yok etmeye çalışan AKP hükümetine karşı yapılmış bir eylemdi bu. İzmirliler cumhuriyetin yıkılmayacağı gösterdi. Laikliği, Atatürk devrimlerini kimse yıkamayacak. Bütün İzmirliler olarak kanımızın son damlasına kadar savunacağımızı gösterdik. Bu sadece bir parti eylemi değil, bütün sendikalar sivil toplum örgütleri de burada" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, "Laiklik için, laikliğe sahip çıkmak için CHP il başkanımızın düzenlediği Laiklik için insan zinciriyle İzmir Körfezi etrafında el ele tutuşup laikliğe olan duyarlılığımızı anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı marşlara eşlik eden İzmirlilerin coşkusuyla sona erdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr