BirGün'ün haberine göre, Ümraniye çarşısında bulunan Huzur Restoranda okul harçlığı için sigortasız bir şekilde komi olarak çalışan 16 yaşındaki Ercan Tuğlu, ehliyeti olmadığı halde, herhangi bir güvenlik önleminin bulunmadığı motorla servise çıkarıldı; bunun sonucunda ise kaza geçirerek yaşamını yitirdi. 

Olayın ardından üyesi olduğu Gençlik Muhalefeti'nin Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklama şöyle:

Geçtiğimiz hafta komi olarak çalıştığı Ümraniye Huzur Lokantası'nda motor ile servise çıkartılan ve kaza geçiren sonrasında da 1 haftadır yoğun bakımda tutulan Liseli Gençlik Muhalefeti üyesi Ercan Tuğlu arkadaşımız bugün vefat etmiştir.

Ercan halkın parasına göz dikenlerin, onları ayakkabı kutularında saklayanların utanmazlıklarıyla yönettikleri ülkede okul harçlığı için çalıştığı Ümraniye Huzur Lokantası'nda sırf sipariş daha erken gitsin diye, patronun cebine üç kuruş fazla girsin diye komi olduğu halde hatta ehliyeti dahi olmadığı halde motor ile servise gönderilmiş ve kaza geçirip bugün hayata gözlerini yummuştur.

Kendi çocuklarının ceplerine halkın parasını kutu kutu sokanlar, üç kuruş daha fazla cebime girsin diye çalışanlarını ölüme sürükleyen vampirler sanmasınlar ki bu iş cinayeti yanlarına kar kalacak diye. Ercan'ın hesabını tüm sorumlulardan soracağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr