Ayrıca listede eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt, Hilmi Özkök, Işık Koşaner, İlker Başbuğ, Necdet Özel, Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar ile eski İçişleri Bakanları Efkan Ala ve İdris Naim Şahin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim yer alıyor.

TBMM darbe komisyonunda verilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Darbeyi öğrendim' dediği eniştesi Ziya İlgen'in dinlenmesine karar verildi. Komisyonda Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel temsilcisi  Aleksandr Gelyevich  Dugin'in de dinlenmesi kararlaştırıldı.

KOMİSYONDA İLK DİNLENECEK AKP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda Ekim ayı boyunca dinlenecek kişileri komisyon başkanı Reşat Petek açıkladı. Bugünkü toplantıda Jandarma Kurmay Albay Önsel, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Şafak Ertan, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Öztürk ve AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin dinlenmek için komisyona geldi.               

PUTİN'İN ÖZEL TEMSİLCİSİ DE DİNLENECEK

Komisyonun önümüzdeki 18,19,20, 25,26,27 Ekim tarihlerindeki  6 toplantısında aralarında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, İçişleri eski bakanları Efkan Ala ve İdris Naim Şahin, eski bakan Mehmet Ağar, Genelkurmay Eski Başkanları Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, Hilmi Özkök, Işık Koşaner ve  Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, Vladamir Putin'in özel danışmanı Aleksandr Gelyevich  Dugin'in de aralarında bulunduğu 31 kişinin dinlenmesine karar verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr