A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'ndeki ikinci maçında, Senegal ile grup ikinciliği mücadelesi verecek. İlk maçında Kanada'ya 77-69 kaybeden milliler, ikinci karşılaşmasında Afrika temsilcisini yenerse, Manila'da yarı finale yükselecek.

Afrika Basketbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselerek Olimpiyat Elemeleri'ne katılma hakkı elde eden Senegal'in NBA'de forma giyen yıldız oyuncusu Gorgui Dieng, kadroda yer almıyor. 2014 Dünya Kupası ve 2015 AfroBasket'te takımın en çok asist yapan ismi oyun kurucu Xane D’Almeida da sakatlığı sebebiyle milli takımda yok. Senegal, D'Almeida'nın yokluğunda Bilbao'da forma giyen Amerikalı oyun kurucu Cleivin Hannah'ya pasaport çıkardı. Afrika temsilcisinde ayrıca Mouhammad Faye, Saer Sene, ve Pape Abdou Badji de sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyor. En güçlü silahları N'Dour

Turnuvadaki ilk maçına Kanada karşısında çıkan Senegal, parkeden 58-55'lik mağlubiyetle ayrılırken; geçen sezon Real Madrid forması giyen Maurice Ndour 16 sayı-10 ribaund ve 6 blokla yıldızlaştı.

İki galibiyetle A Grubu'nu lider bitiren Kanada, yarı finalde B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayacak ekiple karşılaşacak.

Muhtemel rahip Fransa

Türkiye-Senegal karşılaşmasının galibi de, yarı finalde B Grubu lideriyle karşı karşıya gelecek.

(Eurosport)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr