Batman'da yaşayan 11 çocuk annesi Medine Tekin, Telekom Başmüdürlüğü'nden emekli, 3 yıldır böbrek hastası olan 37 yıllık hayat arkadaşı Ali Tekin'in hayata tutunmasını sağladı. Geçen çarşamba günü İstanbul'daki özel bir hastanedeki operasyonla, Medine Tekin'den alınan bir böbrek, eşi Ali Tekin'e nakledildi. Başarılı operasyonun ardından Tekin çifti bugün uçakla memlketleri Batman'a döndü.

Havaalanında çocukları tarafından karşılanan Tekin çifti, daha sonra Kültür Mahallesi'ndeki evlerine giderek diğer çocuklarıyla bir araya geldi.



'GEREKSEYDİ İKİ BÖBREĞİMİ DE VERİRDİM'

Medine Tekin, 37 yıllık eşine bir böbreğini verdiğini, ancak gerekseydi iki böbreğini de vermeye hazır olduğunu söyledi. Medine Tekin, "Yıllardır evliliğimiz sürüyor. Bugüne dek aramızda hiçbir kırgınlığımız olmadı. İstanbul'da ikimizin ameliyatı kısa sürede tamamlandı. Ameliyat başarıyla geçti. Eşime bir böbrek gerekiyordu, verdim. Eğer iki böbrek istenilseydi, ikisini de verirdim. Mutluluğumuz organ nakliyle daha da perçinleşmiş oldu" dedi.

'EŞİM, SEVE SEVE BÖBREĞİNİ VERDİ'

Telekom emeklisi Ali Tekin, 3 yıldan beri böbrek rahatsızlığından tedavi gördüğünü ancak iyileşmediğini belirterek, "Böbreğim iflas etmişti. Böbrek nakli kaçınılmazdı. 37 yıllık eşim Medine ile kan grubumuz aynıydı. Eskisi gibi doku uyuşmazlığı artık sorun olmuyor. Eşim, benim böbrek nakli için herhangi bir arayışa girmemi istemedi. Seve seve böbreğini vereceğini söyledi. Üç gün önce böbrek nakli için İstanbul-Acıbadem'e gittik. Bir günde ikimizin ameliyatı başarılı geçti. Anneler gününde de Batman'a dönüp çocuklarımıza sürpriz yaptık" diye konuştu.

ANNEYE ALTIN YÜZÜK

Tekin çiftinin İstanbul'da sosyoloji okuyan üniversite öğrencisi kızları Songül Tekin de babasının iyileşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok mutlu olduk, yani anneme ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Büyük bir fedakarlık gösterdi. Aynı şekilde annem böbrek yetmezliği hastalığı yaşasaydı, babamın da fedakârlık yapacağından emindik. Bu hareket örnek olacak bir davranış, anneme tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu fedakarlığı yapan annem bizim için de yapacağından eminiz. Anneler Günü nedeniyle annemize altın yüzük aldık. Öyle mutlu olsun istedik, çünkü o da babamı mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr