Olay, Suriçi Balıkçılarbaşı semtinde bulunan Aydın Hanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde hanın arka tarafında bulunan duvara merdiven dayayarak, çatıdaki boşluktan içeri giren hırsızlar, para kasası bulunan 5 dükkana girdi. Hırsızlar, dükkanlarda bulunan kasaları oksijen tüpüyle patlatarak, yaklaşık 50 bin TL’yi alıp, kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde iş yerlerine gelerek, durumu fark eden esnafların haber vermesi üzerine hana gelen polis, parmak izi alarak, kaçan hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

İş yeri soyulan Fatih Selimoğlu, sabah arkadaşının telefonla haber vermesi üzerine olayı duyduğunu kaydederek, “Sabah arkadaş aradı. ‘Hırsızlık olayı olmuş gel’ dedi. Geldik bu manzara ile karşılaştık. Dükkanlar soyulmuş bir şekilde. 10 bine yakın emanet para vardı. Normalde para bulundurmuyoruz ama işte emanet para olunca kasaya atıyoruz. O da maalesef gidiyor” dedi.

İş yeri soyulan esnaflardan İhsan Sezer ise, “Çaycı sabah telefon açtı. O şekilde geldik, fark ettik. Kasayı oksijenle herhalde patlatmışlar. Kasa yerde. 4 bine yakın para vardı. Çekmecedeki bozuk paralar hariç. Daha başka nelerin gittiğini bilmiyorum. Kasası olan 4-5 dükkana girmişler” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr