Kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen dava kapsamında 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu cezası onanan müstafi Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, avukatları aracılığıyla yeniden yargılama talebinde bulundu. Murat Eren'in "kumpas davaları" dolayısıyla cezaevinde kalan son asker olduğunu belirten avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili hakkındaki infazın durdurulmasını da talep etti.

Askeri Yargıtay Başkanlığı'na gönderilmek üzere Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, 2006-2014 yılları arasında "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeleri tarafından yoğun şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik itibarsızlaştırma ve tasfiyeye yönelik hukuka aykırı yargılama sürecinin başlatıldığı" belirtildi.

Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in de kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen soruşturma kapsamında bu sürece dahil edildiği anlatılan dilekçede, Eren'in Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki dosyasında "FETÖ/PDY mensuplarınca suç uydurmak amacıyla üretilmiş sahte dijital medyalarla suçlandığı" ifade edildi.

4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Yargılama sırasında dijital delillerin hukuka uygunluk denetiminin kasten yapılmadığı, delillere ilişkin manipülasyon ve sahtecilik iddiaları araştırılmadan Murat Eren'in "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Bu cezanın onanmasının ardından halen Kartal Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan müstafi Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in avukatı Hüseyin Ersöz, darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler sonrasında müvekkilinin yeniden yargılanması için başvuruda bulundu.

Avukat Ersöz tarafından verilen dilekçede, Murat Eren'i yargılayan askeri hakimlerin "15 Temmuz darbe teşebbüsüne iştirak ettikleri ve FETÖ/PDY üyesi oldukları" gerekçesiyle tutuklandıkları ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından açığa alındıkları vurgulandı.

İnfazın durdurulması da talep edildi

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY ana iddianamesinde, "Atabeyler davasının TSK mensuplarının tasfiyesini amaçlayan hukuka aykırı bir yargılama süreci olduğu" değerlendirmesinde bulunulduğuna da yer verilen dilekçede, davanın bilirkişisinin ve askeri savcıların, FETÖ/PDY üyeleri tarafından baskı altına alındıklarına ilişkin deliller bulunduğu da kaydedildi.

Dilekçede, yeni delil ve olayların yanında hakimlerin ve bilirkişilerin tarafsız olmadıklarını gösteren hususlar göz önüne alınarak yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunuldu. Murat Eren hakkındaki hükmün infazının durdurulması da istenilen dilekçe, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ne sunuldu.

Kaynak: Birgun.net