Daha önce öğrenci değişim programı Erasmus'a 'orgasmus' diyerek gündeme oturan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "15 Temmuz ruhunu yok edecek tehlikeli yönelim" diyerek laikliği hedefe koydu.

"15 Temmuz gecesinden bugüne dek gözden kaçan tehlikeli bir olay yaşanıyor: Birileri, bu ülkede bütün darbelerin gerisindeki bazı çevreler, Kemalist askerler, darbeci-zihniyetli tipler, halkın yazdığı 15 Temmuz destanını rehin almaya çalışıyor, yazılan büyük destanı buharlaştıracak sinsi bir oyun tezgâhlıyor!" diye yazan Kaplan, televizyon kanallarında kemalizm propagandası yapıldığını ileri sürdü.

Kaplan "Kemalistler aklanıyor; dolayısıylaanakronik, fosilleşmiş, milletin burnundan getiren kaskatı, militan bir laiklik ve Kemalizm ideolojisi pompalanıyor!" ifadelerini kullandı.

Kaplan devamında şunları yazdı; "İşte bu beni ürkütüyor: Bu sürecin varacağı yer, 15 Temmuz destanının rehin alınması, buharlaştırılması, sulandırılması ve fosilleşmiş, topluma çok ağır bedeller ödetmiş, bütün darbelerin birinci derecede sorumlusu Kemalizm ve laikliğin kutsanması ve sonuçta da toplumun İslâmî kesimlerinin kaçınılmaz olarak bu duruma sessiz kalmayacak olması. Dolayısıyla oluşan birlik, bütünlük, kardeşlik ortamını bombalayacak tohumların ekiliyor olması.

Burada tehlikeli bir oyun oynanıyor. Bu oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu şöyle gözler önüne sereyim: Allah göstermesin ama yarın Erdoğan'a bir şey olduğunda, inanın, bu Kemalistler, laikler“Türkiye laiktir, laik kalacak!” sloganları atmaya ve bu millete kök söktürmeye başlayacaklar!

Bunun en önemli göstergesi, en küçük Kemalizm, laiklik eleştirilerine zırnık kadar olsun bırakın değer verilmesini, dikkate alınmasını, derhal saldırıya geçilmesidir.

Dahası, ordunun komuta kademesinin -Balyoz ve Ergenekon'da haklı haksız gerekçelerle yargılanan ama- kaskatı Kemalist, laik kişilerden oluşturulması, bu açıdan beni endişeye sevkediyor."

Kaynak: Birgun.net