Yunanistan’ın en büyük turizm kuruluşuna göre, darbe girişiminden sonra turizmdeki rakibi Türkiye’den korkarak kaçan son dakika ziyaretçilerinin ilgisini kazanabilir ancak bölge yaşanan gerilimlerden etkilenebilir. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, ekonomisinin toparlanması için bol güneşli adalarına, kumlu plajlarına ve ören yerlerine güveniyor. Turizm Yunanistan’ın 185 milyar euro değerindeki ekonomik çıktısının yaklaşık yüzde 17’sini oluşturuyor ve çalışan nüfusun beşte birini istihdam ediyor.

Yunanistan Turizm İşletmeleri Birliği (SETE) Başkanı Andreas Andreadis Reuters’a yaptığı açıklamada, “Son dakika gelen turistlerin Türkiye payı azalacak ve muhtemelen iptaller olacak. Az da olsa Yunanistan bundan pay kazanacak” dedi. Ancak, Andreadis, “Türkiye’nin istikrarsız olması hoşumuza gitmiyor. Bu durum, Yunanistan’ı da etkileyebilir. Bu durumda memnun değiliz” dedi. Türkiye’de turizm sektörü 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimi öncesinde zaten bir dizi bombalı saldırı ve Rusya ile yaşanan gerilimden olumsuz etkilenmişti.

Geçen yıl euro bölgesinden çıkmanın eşiğinde olan Yunanistan’ın 23.6 milyon olan turist sayısının bu sene 25 milyona çıkmasının ardından, yılın başında SETE, 2016 turizm gelirlerinde yüzde 5 değerinde toplamda 15 milyar euro’luk bir artış gözlemlemişti.

(Reuters)

Kaynak: Birgun.net