Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait, Paris-Kahire seferi yapan yolcu uçağı Akdeniz'de düştü. Arama kurtarma çalışmaları Yunanistan'ın Kerpe Adası açıklarında yoğunlaşmıştı. Aramalar sonuç verdi ve Airbus A320 tipi yolcu uçağının enkazına ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı François Hollande, Elize Sarayı'nda yaptığı konuşmada Airbus A320 tipi yolcu uçağın düştüğünü ifade edip nasıl düştüğüne ilişkin ise henüz teyit edilen bir bilgi olmadığını söyledi. Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fethi de uçağın düşüşüyle ilgili 'terör saldırısı veya teknik arıza ihtimallerini gözardı etmediklerini' dile getirdi.

Diğer üst düzey yetkililer ise uçağın teknik bir arızan daha çok bir terör eylemi ile düşürülmüş olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Airbus A320 tipi yolcu uçağıyla irtibat, Yunan hava sahasından çıktıktan kısa bir süre sonra Kahire saatiyle 02.45'te kesildi. MS804 sefer sayılı uçakta, üçü çocuk 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi vardı. Airbus da 13 yaşındaki uçağın kaybolduğunu doğruladı. Uçak dün gece 23:05'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'ndan havalanmıştı ve Mısır saatiyle 03.15'te Kahire'ye inmesi bekleniyordu.

EgyptAir resmi Twitter hesabından yayınladığı basın bülteninde uçağın Yunanistan'ın Karpathos (Kerpe) adasına düştüğünü açıkladı. Uçakta hayatını kaybedenler ve aileleri için derin üzüntü içinde olduğunu söyleyen havayolları uçağın diğer enkaz kalıntılarının da arandığını ifade etti.

Kaynak: Birgun.net