Sebahat Karakoyun

Ensar Vakfı’ndan sonra şimdi de Kocaeli’nde Kadiri tarikatı Faruki Cemaati’ne bağlı bir belediye çalışanı hakkında dini sohbetlerde tanıştığı iki çocuğa cinsel istismardan dava açıldı. Sanığın çocuklardan birinin babasıyla da ilişki kurduğu ortaya çıktı.

BirGün’ün ortaya çıkardığı ve Ensar Vakfı’nın odağında yer aldığı Karaman’daki çocuk istismarının ardından bu kez Kocaeli’nde tarikat üyesi C.M.B. tecavüz iddiasıyla yargılanıyor.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın tutanaklarında İzmit’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık’ta “ölü yıkayıcı” olarak çalışan sanığın, 2016 yılının Şubat ayında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne geçtiği belirtildi.

Sanık da istismara uğramış
Tutanağa göre, sanık C.M.B. İmam Hatip’ten mezun olduktan sonra Kadiri Tarikatı’na bağlı Faruki Cemaati’nde dini sohbetler yapmaya başladı. Sanık emniyet ve savcılık ifadesinde kendisinin de bir hocasının tecavüzüne uğradığını ve ondan sonra psikolojisinin bozulduğunu anlattı.

Mağdurlar anlatıyor
Mağdurların dava tutanağına yansıyan ifadeleri özetle şöyle:

“1999 doğumlu birinci mağdur çocuk, babası ve ağabeyi ile sanık C. M. B’nin sohbetlerine gittiğini, çocukluğundan beri dini sohbetlere ve hocalara ilgi duyduğunu bu sebeple hocaları dinlemeye gittiğini, sanığın önceleri kendisiyle hoca-öğrenci ilişkisi içinde olduğunu, 8. sınıfa gitmeye başladığı zamana tekabül eden dönemde, bir gün asri mezarlıktaki odasına çağırıp kendisinin zamanında bir hocası tarafından tecavüze uğradığını anlattığını, daha sonra cinsel içerikli olarak konuşmaya devam ettiğini, bu muhabbetlerin sürekli arttığını beyan etti.”

Mağdurun ifadesine göre istismarı sürdüren sanık, daha sonra çocuğa tecavüz etti.



Mezarlıkta tecavüz
Tutanağa göre, istismar ve tecavüz, sanığın evinde, mağdurun evinde ve Asri Mezarlık’ta devam etti. Aralarındaki yakınlaşmaya tanık olan annesinin konuyu ağabeyine aktardığını anlatan çocuk, sanığın bir başka çocukla daha ilişkiye girdiğini duyduğunu kaydetti.

İkinci çocuk
Tutanakta ifadesine yer verilen ikinci çocuk da sanığı, 10 yaşından beri dini sohbetlerden tanıdığını anlattı. Sanığın 11 yaşından itibaren önceleri kendisiyle cinsel içerikli muhabbetlerde bulunmaya, ardından vücudunun değişik bölgelerine dokunmaya başladığını anlatan çocuk, 13 yaşında da kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Çocuğun babasıyla ilişki
Tutanağa göre sanık, tecavüz ettiği imam hatip öğrencisinin babasıyla da ilişkiye girdi.
Bu cinsel ilişki, şahısların olay tarihinde reşit olması ve birbirlerinden şikayetçi olmamaları nedeniyle dava konusu olmadı.

Çocuğun babası anlatıyor
Mağdur çocuğun sanıkla cinsel ilişki yaşadığı belirtilen babası “C. B’yi dini sohbetlerden tanıdığını, önceleri iki oğluyla beraber dini sohbetlere gittiğini daha sonra mağdur Y. T’yi kendi odasına götürdüğünü ve kapıyı kilitlediğini, saatlerce kaldığını fark ettiğini fakat dini hoca olduğu için durumu okulun haber vermesiyle öğrendiğini ve sanıktan şikâyetçi olduğunu” ifade etti.

Öğretmen fark etti
Dava tutanağına göre olay, imam hatip öğrencisinin davranışlarından şüphelenen dil anlatım öğretmeninin durumu, rehber öğretmene haber vermesi ile ortaya çıktı. Okulda tutanak tutulmasının ardından aile okula çağrıldı, okul müdürünün ilgili birimlere haber vermesiyle soruşturma başladı.
Emniyet birimleri mağdur imam hatip öğrencisinin teslim ettiği telefonda sanığın evinde çekilen yarı çıplak fotoğrafları da bulundu. Fotoğraflar dava dosyasına eklendi.

“Rıza” iddiası
Tutanağa göre sanık C.M.B, ifadesinde “rızası dışında kimseye bir şey yapmadığını” ileri sürerken ilişkiye girme konusunda “susma hakkını” kullandı. “Çok pişmanım” diyen sanık, davranışlarının ‘hastalık’tan kaynaklandığını, tedavi olmak istediğini söyledi.

‘Bakanlık göz yumuyor’
Davayı yakından takip eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, BirGün’e şunları söyledi:
“Son dönemde ülke genelinde yasal olmayan yollarla faaliyet gösteren dernek, vakıf ve cemaatler siyaseti ve dini istismar ederek, öğrencilere yardım adı altında kaçak yurtlar ve evler açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirme girişimlerinde bulunuyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı bunlara göz yumarak suç işlemektedir.”

‘AKP koruyor’
“AKP iktidarında hukuk kurullarının yok sayılması, kanunların tanınmaması ve yandaşların sürekli olarak korunması bu tür kişilik bozukluklarına sahip cinsel istismarcılara güç ve güven kazandırmıştır. Kocaeli’ndeki olayda da görüldüğü gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerini, Kadiri Tarikatı adına faaliyet gösteren, kendisini ‘sözde’ din adamı olarak tanıtan bir kişinin eline bırakarak çocukların cinsel istismara uğramalarına neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanı yönetme gücünü kaybetmiş, eğitim faaliyetlerini bazı vakıf, dernek ve cemaatlere teslim etmiştir. Derhal görevinden istifa etmelidir.”

Kaynak: Birgun.net