Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile açıklama yaptı. Yıldırım, Cizre'de emniyet müdürlüğüne yönelik bombalı araç saldırısı ile ilgili "Bugün dünyanın gıptayla izlediği bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri kalmıyor" dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi, 'ya istiklal ya ölüm.' Bu hainlere hakettikleri cevabı vereceğiz. Bugün dünyanın gıptayla izlediği bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri kalmıyor. Milletimizin geleceği, ülkemizin refahı için, 2023 hedefelerimiz için yılmadan çalışacağız, bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi bozmayacaktır. Bu mücadelede bizi yıldıramayacaktır.

Cizre Emniyet Müdürlüğü binasına saldırı

Bulgaristan sadece komşu değil iyi birer dosttur. Çünkü ikili ilişkilerimiz gittikçe gelişmektedir. NATO'da ve birçok uluslararası organizasyonda birlikte çalışıyoruz, bölgesel işbirliklerinde uyumla hareket ediyoruz. Sayın Borisov'la her konuyu zaman mefhumu olmaksızın görüşüyoruz.

Bilindiği gibi Türkiye Ortadoğu'da uzun yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle çok sayıda üç milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz bunu da severek yapıyoruz. Çünkü bizim geleneğimizde zorda, darda kalan insanlara yardım etmek esastır. Bu sorunun bölgesel ve küresel bir sorun olduğunu akıldan çıkarmamız lazım. Avrupalı dostlarımızın mülteci sorunu çözümü konusunda daha fazla sorumluluk almalarının zamanı gelmiş ve geçmektedir. Ekim ayı sonunda yürürlüğe girmesi beklenen vize serbestisi ve geri kabul anlaşmasının mutlaka sonuçlandırılması hayati bir öneme sahiptir. Bu anlaşmaların bir şekilde yapılamaması halinde mülteci sorunu artık Türkiye'nin sınırları içerisinde değil, bütün Avrupa'yı da ilgilendirecek büyük bir soruna dönüşecektir. Bu meseleyi değerli dostum Boyko'ya anlattım. Sanırım Avrupa Birliği ülkeleri ile görüşmeleri olacak, umarım onlara anlatma fırsatı olur.

Kaynak: Birgun.net