Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

- Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu oradaydı. Mustafa Kemal de, Fatih Sultan da oradaydı. Cumhur oradaydı, cumhurun reisi başkomutan da oradaydı. Biz hepimiz oradaydık. CHP, MHP, genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Hep birlikte dünyaya mesaj verdik. O mesaj 'Devletimiz, milletimize aittir'.

- Bu uzlaşma zeminini özenle koruyacağız. Türkiye toplumsal mutabakata varmıştır. 25 gündür meydanlardaki çığlığınızı duymayanlar, dün birliğimizi gördüler. Eli kanlı darbecileri görmezden gelenler Türkiye'nin sesini duydular. Bedduacı terörist başı da, azmettiricileri de Türk milletinin ihtişamını gördüler. Türkiye'yi dize getirmek isteyenler millet nasılmış gördüler. Terörist başı için delil delil diyenler Türkiye'nin talebini gördü.

- İstanbul'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 5 milyon vatandaşımız darbecilere karşı çıktı. 80 ilimizdeki vatandaşımızın da kalbi Yenikapı'da attı. Demokrasi ve hukuk; istiklal ve özgürlük için, devlet, hükümet ve muhalefet olarak oradaydık.

- Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, Genelkurmay Başkanımızla, aydınlarımızla, sanatçılarımızla, kanaat önderlerimiz, sporcularımız, işçilerimiz, işverenimiz, amirlerimiz, memurlarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle, 79 milyon vatan evladıyla oradaydık. Yan yana demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz.

- 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerini içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. 15 Temmuz'da, 7 Ağustos'ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık.

- Türkiye 15 Temmuz'da darbeyi yendi. İnsanımız vatanı, milleti için Hakk'a yürüdü. Çanakkale, İstiklal şehitleri gibi 15 Temmuz şehitleri de Hakk'a yürüdü, şehit oldu.

- İzmirli, Bursalı, Konyalı şehitlerimizle, Diyarbakırlı, Vanlı şehitlerimiz birlikte şahadet makamına yürüdü. Onlar milleti bir araya getirdiler. 7 Ağustos'ta insanımız demokrasi zaferi mührünü Yenikapı'ya vurdu.

- 15 Temmuz'da destan yazanlar 7 Ağustos'ta bir daha destan yazdı. 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı. Türktü, Kürttü, Araptı, Aleviydi, Sünniydi, hep birlikte büyük bir Türkiye'ydi.

- 81 ilimizde, 79 milyon vatandaşımızla dosta güven, düşmana korku veren duruşumuzla durduk. Bütün vatandaşlarımız Türkiye için tek yürek oldu. 7 Ağustos'ta bütün dünyanın gözü üzerimizdeydi.

- Türkiye'yi otoriter olarak göstermeye çalışanlar, seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanımızı insafsızca eleştirenler bu tabloyu görünce ne diyecekler. Biz farklı düşüncelerimizle biriz, bir bütünüz.

- O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Din bezirganından, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak.

- Silahlı darbeye karşı silahsız gücün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak.

Kaynak: Birgun.net