ERK ACARER

2013 yılında Sivrihisar'da katıldığı bir panalde, Cemaat Lideri Fetullah Gülen'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan, Kubilay filmi yapımcısı Ahmet Faik Akıncı hakkında bu kez de 3 ay hapis cezası kararı verildi.

Sivrihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan çağrı kâğıdında şu ifadelere yer verildi: "Hakkınızdaki ilamın infazı için on gün zarfında Cumhuriyet Başsavcılığı dairesine gelmeniz ve gelmediğiniz taktirde, 5275 Sayılı yasanın 19/1 maddesi hükmüne istinaden hakkınızda yakalama emri çıkarılacağı tebliği olunur."

Konuyla ilgili BirGün'e değerlendirme yapan yönetmen Ahmet Faik Akıncı şunları söyledi: "1995 yılından beri FETÖ ile mücadele ediyorum. Daha önce de ona hakaretten iki kez ceza aldım. 6 aylık olan cezam para cezasına çevrildi. 8 ay 10 gün ise hapis yattım."

Akıncı şöyle devam ediyor: "Kubilay filmine İzmir Büyük Şehir Belediyesi sponsor olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da yargılandı 'İzmir Kumpas Davası'ndan da hâlâ yargılanmaktayım. ÖZel Yetkili Mahkeme'ler (ÖYM) kalktı ama hâlâ bu kapsamdaki tek dava olarak yargılama sürüyor. Üstelik davayı açan, yargılayan ve beni evimden alıp mahkemeye götüren polisler tutuklandı."

Çelişkinin böylesi

Kubilay filminin yapımcısı Ahmet Faik Akıncı, yurtdışı firarisi olan Zekeriya Öz tarafından da iki kez sorguya çekildiğini anlatıyor. "Salı günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gidip savçılığın karşısına geçeceğim" diyen Akıncı, Türkiye'de yaşanan hukuk garabetine şu sözlerle dikkat çekiyor: "Cemaat operasyonunları kapsamında tutuklanan kalmadı ancak benim hakkımda FETÖ'ye hakaretten yakalama kararı çıktı. Böyle saçma bir anlayış görmedim!"

Kaynak: Birgun.net