AKP, Saray talimatlı “dokunulmazlık” tuzağında o kadar ileri gitti ki HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat hakkında hazırlanan 1 Mart 2016 tarihli fezlekede, suç tarihi olarak yaklaşık 6 ay sonrasına denk düşen “31 Ağustos 2016” tarihi yer aldı. Fırat, “Bu fezleke sayısını artırmak için ne kadar aceleci ve özensiz davrandıklarının kanıtı” yorumu yaptı.

Suç: Erdoğan’a hakaret!

Fezlekeye göre Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla 6 Ekim 2015 tarihinde yapılan şikayet dilekçesinde, Fırat’ın Facebook hesabından paylaştığı bir yazıyla “Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediği” ileri sürüldü. Buna göre Fırat’ın resminin bulunduğu hesaptan, Güneydoğu illerindeki ölümlerin sorumlusunun Erdoğan olduğunu ifade eden bir fotoğraf paylaşıldı.

Şikayeti 5 ay bekletmişler

Fırat hakkındaki fezlekede suç tarihi olarak “31.08.2016” yer aldı. Henüz gelmemiş bir tarihi ‘suç tarihi’ olarak işleme alan fezlekedeki dikkat çeken noktalardan bir diğeri de, Erdoğan’ın avukatının şikayet dilekçesinin üstünden beş ay geçtikten sonra, tam dokunulmazlık tartışmalarına denk düşen 1 Mart 2016 tarihinde dosyanın düzenlenmesi.

Komploda ileri gittiler

HDP’li Fırat, hakkında düzenlenen fezlekede suç tarihi olarak “31.08.2016”nın yer almasının yanlışlık olmanın ötesinde “ne kadar aceleci davranıldığının” göstergesi olduğunu belirtti. Fırat, “Amaç fezlekesi bulunan HDP milletvekili sayısını artırmak olduğundan bu kadar aceleyle ve özensiz davranıyorlar” dedi. Fırat, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu işlediği öne sürülen yazının paylaşıldığı Facebook hesabının kendisine ait olmadığını da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun için uzun boylu bir araştırma yapmalarına bile gerek yok. Eğer o adresle ilgili güvenlik kodunu tıklasalar zaten karşılarına başka bir isim çıkacak. Bu Facebook sayfasının benim adıma açılması da komplonun bir parçası olabilir. Öyle aceleciler ki bu fezlekeyi incelemesi gereken Adalet Bakanlığı da hiç bakmadan olduğu gibi göndermiş. Baştan ayağa komplo.”


Kaynak: Birgun.net