BİRGÜN/ANKARA

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda IŞİD saldırısı sonrası ağır yaralanarak Türkiye'ye getirilen asker Akif Güleç’e Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) 'yerimiz yok' dediği iddialarını Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu.

CHP'li Emir, "Olağanüstü Hal koşullarıyla ilgisi olmayan ve TSK'nin yapısını kökten değiştirme amacıyla hukuksuz düzenlemeler yapan Hükümetiniz, GATA'yı sivilleştirmek derken yaralı askerlerimizi, bu hastanelerden öncelikli olarak faydalandırılmasından mahrum bırakmayı mı hedeflemiştir?" diye sordu.

Emir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK), GATA'nın statüsünün değiştirildiğine dikkati çekerek hastanenin sivil hastaneye dönüştürüldüğünü ve yaralı askerlere sivil muamelesi yapıldığını ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Emir’in Sağlık Bakanı Akdağ'a yönelttiği soru önergesi şu şekilde:

"Uzman Çavuş Akif Güleç, Antep Devlet Hastanesi’ne ne zaman sevk edilmiştir? Antep'ten Adana Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ne zaman sevk edilmiştir? Antep'te ve Adana’da sevk edildiği hastanelerde “yanık ünitesi” bulunmakta mıdır? Uzman Çavuşumuzun ölüm nedeni nedir?

Şehidimiz Uzman Çavuş Akif Güleç’e,yaralı durumdayken GATA’dan “yanık merkezimizde yer yoktur” şeklinde yanıt verildiği doğru mudur?

GATA’nın yapısı değiştirildikten sonra, bundan böyle yaralı askerlerimize bu ve benzeri askeri hastanelerimizde öncelik tanınmayacak mıdır?

Eğer iddia doğruysa, yaralı askerlerimize, “bu gibi hastanelerde öncelik tanınmaması” talimatını kim veya kimler vermiştir?

Bürokratik prosedürler yüzünden günlerce tam teşekküllü olmayan hastanelerde beklemek zorunda kalan yaralı askerlerimizden kaçı sevk beklerken hayatını kaybetmiştir?

Olağanüstü hal koşullarıyla ilgisi olmayan ve TSK’nin yapısını kökten değiştirme amacıyla hukuksuz düzenlemeler yapan Hükümetiniz; GATA’yı sivilleştirmek derken “yaralı askerlerimizi, bu hastanelerden öncelikli olarak faydalandırılmasından mahrum bırakmayı” mı hedeflemiştir?"

Kaynak: Birgun.net