AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi, Rıza Sarraf'ı tutuklatan New York Bölge Savcısı Preet Bharara'yı, Fethullah Gülen'den "himmet almakla" suçladı. Haberde, "Savcı Bharara'ya 'ABD’li Zekeriya Öz' deniyor; himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu" ifadeleri kullanıldı.

soL Haber Portalı'na göre, Star'ın manşetinden verilen haberde 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit ismi Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklatan savcı Preet Bharara "paralel" ilan edildi. Gazetenin bugünkü nüshasında (26 Mart 2016) manşetten "Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!" başlığıyla verilen haberde, "ABD’li savcı, FETÖ’nün yıllık 2,5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer’in bir numaralı adamı" dendi.

Haberde, şu iddialara yer verildi: "ABD’li Zekeriya Öz denilen Savcı Bharara, 2009 yılında savcı olarak atanınca da New York Times gazetesi bu gelişmeyi 'Bharara’yı bu güçlü göreve senatör Schumer önerdi' şeklinde haberleştirmiş. Paralel çetenin yayın organları Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu TV’nin eski sahibi Hidayet Karaca için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye şikâyet mektubu yazan ve bu mektupta Türkiye’yi karalayan 74 senatörün baş imzacısı senatör Charles E. Schumer’dı. Ayrıca Fethullah Gülen’in mektup olayının çok öncesinde Schumer için ‘politik bağışlar’ yaptığı da biliniyor."


Kaynak: Birgun.net