Askerle alay eden Melih Altınok, tepki çeken fotoğrafı sosyal medya hesabından silerek, özür diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'a düzenlediği ziyarete katılan yandaş yazarlar Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ı havalimanında uğurlamak için bekleyen askerlerle alay etmişti.

ALTINOK’TAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Diyarbakır’a yaptığı ziyarete katılan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, tören kıtası ile dalga geçen ve büyük tepki çeken fotoğraf ile ilgili açıklama yaptı.

İşte Melih Altınok’un yazısının ilgili bölümü:

“Uçağa binmek üzere limana çıktığımızda Cumhurbaşkanı’nı karşılamak üzere “rahat pozisyonunda” bekleyen selam mangasını gördük. Selamlaştık. Ardından askerlerin biraz ötesinde bir fotoğraf çektirdim. Bu esnada askerler yaptığım mizansenin tam olması için beni önlerinde serili halının üzerindeki daireye davet ettiler. Yaklaştım ve bir poz daha çektik.

ÖZÜR DİLEDİM

Bilen biliyor işte. Yine de resmi instagram’dan sildim. Çünkü çarpıtmalarla iyi niyetleri istismar edilen sokaktaki vatandaşın hassasiyetini anlıyorum. Zaten onlardan da niyetim kötü olmadığı halde özür diledim, diliyorum da. Çünkü bizi canları pahasına koruyan askerimize, polisimize içimde saygıdan ve sevgiden başka hiçbir şey yok.”

Melih Altınok, muhalif yayın organlarında AKP karşıtı çok sert yazılar yazarken iki ay gibi kısa bir süre içinde fikir değiştirerek iktidar medyasına geçerek hükümeti övmeye başlamasıyla tanınıyor.

Kaynak: Birgun.net