DEMET SARGIN

Liselilerin, AKP’nin gerici eğitim politikalarına ve ‘yandaş idare’ uygulamasına karşı başlattıkları isyan sürerken, yandaşlar öğrencileri hedef tahtasına oturttu. Hükümete yakın Eğitim Bir-Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İnce öğrencilere ‘provokatörler’ derken, Haziran Hareketi’ni de öğrencileri terörize etmekle suçladı.

İnce, karne gününde yaptığı yazılı açıklamada bildiriye imza atan liseli öğrencileri ve Haziran Hareketi’ni hedef aldı. İnce, bilimsellikten uzak gerici eğitim sistemine ve okul idarelerine karşı bildiri yazan liselilerin ‘aslında öğrenci olmayan provokatörler’ olduğunu iddia etti.

İnce “Haziran Hareketi’ni organize edenler, ülkemizde yeni karışıklıklar oluşturmak için lise öğrencisi gençler üzerinden yeni oyunlar ortaya koymaya çalışmaktadır” dedi.

Sözde lise öğrencileri

İnce’nin liselilerden “Son dönemlerde bazı vakıf liselerinde başlatılan ve tüm ülkemize yayılmaya çalışılan sözde Lise öğrencilerinin fakat aslında öğrenci olmayan bir takım provokatörlerin yürüttüğü okul idarecilerine karşı yapılan çirkin eylemlere şahit olmaktayız” şeklinde söz etmesi Artvinliler tarafından tepkiyle karşılandı.

İnce, sadece öğrencileri ve Haziran Hareketi’ni değil sendikalı eğitimcileri de hedef aldı. İnce, “Her okulda çeşitli sendikalara üye idareci ve öğretmenler görev yapmakta ve eğitimle ilgili uygulamalarda herhangi bir farklılık bulunmamasına rağmen, ülkemizi karıştırmak isteyenler tarafından ideolojik söylem ve eylemlerle, okullarımızda hatta Ülkemizde yeni bir kargaşa ortamı oluşturmaya çalışılmaktadırlar” dedi.

Artvinli liselilerin Eğitim Bir-Sen’li İnce’nin açıklamalarını protesto edeceği bildirildi.

Kaynak: Birgun.net