'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde canlandırdığı Caroline karakteriyle Türkiye’de ünlenen Alman oyuncu Wilma Elles, Almanya da yaptığı , "Erdoğan kadar çalışan kimse yoktur. Yollar, köprüler açıyor" açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Almanya'da yaptığı ve çok tartışılan o konuşmayı ve sonrasında yaşananları anlattı. 29 yaşındaki oyuncu, Almanya’nın en önemli kamu televizyon kanalı ARD’de yayınlanan sunucu Frank Plasberg’in “Hart Aber Fair” (Sert Ama Adil) adlı tartışma programında Türkiye hakkında konuşmuştu.

SoL'un aktardığı habere göre, Elles'in açıklamaları şöyle:Konuşmam sonrası bana bir sürü tebrik mesajı geldi, 'İyi ki konuştun' dediler. Çünkü Almanya'da hep tek taraflı haberler yapılıyordu ve Türkiye'de yaşanan olaylara inanmıyorlardı. Ben onlara neler yaşadığımızı, nasıl bir tehlike atlattığımızı anlattım.

İlk başta açıklamalarımı inandırıcı bulmadılar ama geçen gün Başbakan Angela Merkel da televizyonda söylediklerimin aynısını söyledi. 'Almanya, Türkiye'nin yanında olmalı. Bu darbe girişimini kınamamız lazım' çağrısında bulundu. Ama tabii biraz geç oldu. Hemen Türkiye'nin yanında olmaları gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştuğum için beni tebrik etti. Çok sevindim, çok gurur duydum.

Kaynak: Birgun.net