UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında yarın Lokomotiv Moskova ile oynayacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ve oyunculardan Simon Kjaer basın toplantısı düzenledi. Türk ve Rus basınının sorularını cevaplandıran Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Moskova’ya beraberliğe değil kazanmaya geldik." dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyunculardan Simon Kjaer, Lokomotiv Moskova maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili soruları cevapladı. Portekizli teknik adam bir Rus gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sorusuna ise tepki gösterdi. Pereira, Fernandao ve Van Persie tercihinin sorulmasına da kızdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyunculardan Simon Kjaer, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile 2-0'ın rövanşında yarın oynanacak maçtaki zorluklara hazır olduklarını söyledi. Zor bir maça çıkacaklarını söyleyen Pereira, Moskova'ya kesinlikle beraberliğe gelmediklerini, kazanmaya geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Kesinlikle çok zor bir maç olacak, şüphem yok. Bu maça bitmiş gibi bakamayız ve yarın da bu maça bu anlayışla çıkacağız. Moskova da yarın geri dönüş isteyecektir. Zor bir takımla karşılaşacağız, kendi sahalarında ve taraftarlarıyla oynayacaklar. Yarınki zorluklara hazır olacağız. Bizim de UEFA Avrupa Ligi'nde isteklerimiz, hırslarımız var. Yarın hem duygusal hem de taktiksel anlamda takımımdan olgun bir görüntü çizmesini istiyorum. Bir sonraki UEFA kura çekiminde yer almak istiyoruz, zorlu bir maç olacak ancak biz buraya kesinlikle beraberliğe gelmedik, kazanmaya geldik."

"GOL ATAN OYUNCU TAYYİP ERDOĞAN TİŞÖRTÜ İLE SEVİNECEK Mİ?"

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vitor Pereira, bir Rus gazetecinin 'Oyuncularınız Recep Tayyip Erdoğan tshirtü ile gol sevinci yapar mı?' sorusuna tepki göstererek, "Ben bir futbol hocasıyım, siyasetçilerin işi. Futbolla alakalı soruların sorun ve bu tarz soruları cevap verebilecek kişilere sorun. Biz buraya iyi futbol oynamaya geldik, bu sorunun benimle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum." diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun Lokomotiv Moskova ve Fenerbahçe takımlarını kıyaslamasını istemesi üzerine ise Moskova'nın eksikleri olduğunu belirten Portekizli teknik adam, "Moskova'nın bireysel anlamda çok kaliteli oyuncuları var, her takımın aynı şekilde. Önemli olan artıları ve eksileri iyi belirleyebilmek, ilk maçta bunu en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Bizim de zaaflarımız var, onların da. Burada önemli olan takım olarak gösterdiğiniz reaksiyon. İnsanların futbolu takip etmesinin de en büyük sebebi, zaafları kaliteli yönler ile kapatmak oluyor. Biz dersimize iyi çalıştık." cevabını verdi.

FERNANDAO MU, VAN PERSİE Mİ SORUSU PEREİRA'YI KIZDIRDI

'Fernandao ve Van Persie arasında tercih yapmayı bir avantaj olarak mı yoksa bir zorluk olarak mı görüyorsunuz?' sorusuna ise Pereira, "O zaman ben oynayayım." şeklinde cevap verdi. Pereira, şöyle devam etti:

"Yarın benim görmek istediğim takım kendi prensiplerini sahaya yansıtan bir takım olacak, ben yarın böyle takım görmek istiyorum. Moskova da bir geri dönüş yapmak isteyecek. Biz yarın yine topa sahip olmak istiyoruz. Garanti verebileceğim tek nokta var; kazanmak için sahada olacağız. Kim oynarsa oynasın, Fernandao oynasın, Van Persie oynasın, yarın sahada iyi bir takım olacak. Avrupa'ya damga vurmak istiyoruz, nasıl oynanması gerektiğini de yarın göstermek istiyoruz."

KJAER: "BURSASPOR MAÇINA TAKILARAK DEVAM EDEMEYİZ"

Teknik Direktör Vitor Pereira ile basın toplantısına katılan Simon Kjaer ise maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Zor hava şartlarının olduğu bir yer, bu hava şartlarına alışık değiliz. Burada tur için avantajlı skoru almak istiyoruz, elimizden geleni yapacağız. Lokomotiv Moskova'nın da son ana kadar tur için savaşacağını biliyorum." dedi.

Süper Lig'in 22. haftasında oynadıkları ve golsüz sona eren Bursaspor maçıyla ilgili de konuşan Simon Kjaer, "Bursaspor maçından sonra bir üzüntü yaşadık. Ancak Bursaspor maçına takılarak hayatımıza devam edemeyiz. Hatalarımızı gördük ve önlemlerimizi aldık. Bursaspor karşısında aldığımız sonucun ya da oynadığımız oyunun Lokomotiv Moskova maçıyla herhangi bir ilgisi yok." dedi.

Kaynak: Birgun.net