Meclis Başkanı İsmail Kahraman "Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz" açıklamasında bulundu, sosyal medyada Meclis Başkanı'na tepkiler geldi.

Meclis Başkanı'nın Che için "katil bir kişilik" açıklaması tepki aldı. Meclis Başkanı Kahraman "Che Guevara 39 yaşında öldürülen, kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik, bir gerilla. Bolivya, Küba, Arjantin ve Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı. Benimle bağı yok. Köküm, tarihim bir değil. Benim kendi insanlarım var. Onlarla övüneceğiz. Garip. Fatih’i dünya tanıyor da Türkiye tanımayacak. Fatih Sultan Mehmet Han, Osmanlı Padişahları içerisinde en büyük askerdir. Fatih’ler, Yavuz’lar, Kanuni’ler, Abdülhamit’ler dururken benim genç liselim göğsüne Che yazacak. Bu olmaz. Anlatmazsanız tarihi sevdirmezseniz." açıklamasında bulundu.

Meclis Başkanı'nın bu açıklamasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal medya üzerinden İsmail Kahraman'a sert eleştirilerde bulundu. Ağbaba, Twitter'da Kahraman'a, "eşkiya sensin" dedi. Che'nin "Yoksula gülmedim, zenginliğe özenmedim, faşitleri sevmedim, ezilenleri dövmedim, ben devrimci doğdum, devrimci öleceğim" sözünü paylaşarak, Meclis Başkanı'na cevap verdi.

HDP tarafından da Kahraman'a eleştiri geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kahraman'ı tweet yağmuruna tuttu. Baluken "Eşkıya yol kesendir. Che ‘eşkıya’ ise kimin yolunu kestiği bellidir, yolu kesilen diktatöre sempatisi nedeniyle mi rahatsız?”, HDP Mersin Miletvekili Ertuğrul Kürkçü ise “Sen Topal Osman’la öğün, Kayıkçı Kahyası Yahya’yla... O yakışır!" sözleri sosyal medyada dikkat çekti.

Kaynak: Birgun.net