Bursa'nın Mudanya ilçesinde oturan ve Uludağ Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan Gizem Y., geçen şubat ayında sosyal paylaşım sitesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra adliyeye çıkartılan Gizem Y., tutuklandı.

Hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasından dava açılan Gizem Y.'nin yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmaya üniversiteli genç kızın ailesi, avukatları ve arkadaşlar katıldı.


'CEZA ALIRSAM DEVLET TİYATROLARINDA ÇALIŞAMAM'

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Gizem Y., sosyal paylaşım sitesinde kullandığı Kürtçe bazı paylaşımlarının ne anlama geldiğini ve YPG'nin terör örgütü olduğunu bilmediğini söyledi. Cezaevinde kaldığı süre içersinde annesinin kalp hastası olduğunu, okulunu uzatmak zorunda kaldığını belirten Gizem Y., devlet tiyatroları ve şehir tiyatrolarında çalışmak istediğini, ancak ceza alırsa bu hakkı kaybedebileceğini söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme suçunu sabit gördüğü Gizem Y.'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan 11 ay 20 gün, terör örgütü propagandası yapmak suçundan da 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak, tahliyesine karar verdi.

Gizem Y., Yargıtay’ın cezasını onaması halinde tekrar cezaevine girecek.

Kaynak: Birgun.net