Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine, Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan açılan dava karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Duruşmada Fatih Terim'i avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Esasa ilişkin savunma yapan Avukat Epözdemir sanıkların cezalandırılmasını istedi. Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatları ise müvekkillerinin beraatini talep etti.

KÜTAHYALI 2 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, "Hakaret" suçundan Rasim Ozan Kütahyalı'yı günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'yı "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Kütahyalı'nın yargılama sürecinde ve sonrasında pişman olmamasını göz önünde bulunduran mahkeme para ve hapis cezasını ise ertelemedi.

ÜNAL AYSAL 10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık Ünsal Aysal'ın da "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak, cezayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında "Haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "Hakaret" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr