CAN UĞUR / @canugur1987

İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrencilerinin yandaş müdüre sırtını dönerek bildiri yayımlamasının ardından liseli öğrencilerin yayımladığı bildiriler çığ gibi büyüyor.

Son olarak bugün üç lisenin öğrencileri daha karanlığa karşı sırtını döndü. Öğrenciler yayınladıkları bildirilerde baskılara karşı asla pes etmeyeceklerinin altını çizdi.

Öğrencilerin yayınladıkları bildiriler şöyle:


SİZİNLEYİZ

Teğmen Ali Rıza Akıncı (TARL) öğrencileri olarak gericiliğin, bağnazlığın tırmandırıldığı, farklı renklere tahammülün yok edilmeye çalışıldığı liselerimizde; biz de karanlığa sırtımızı dönerek umutla ve dirençle başkaldıran, daima umut yeşerten liseli arkadaşlarımızla beraber aydınlık geleceğe varacağımıza inanıyoruz. Bu yüzden onlara sesleniyoruz: "SİZİNLEYİZ"

Bilimselliği, laikliği, savunan sorgulayan öğrenci yetiştirmeyi reddeden yöneticiler tarafından ilerici öğrenciler sindirilmeye, tek tip öğrenci modeli yaratılmaya çalışılmaktaıdr. Buna rağmen daima başımız dik, düşündüğünü söylemekten asla kokmayan, düzenin baskılarına karşı asla pes etmeyen ve kendi renklerini etrafa saçarak dünyanın daima renkli kalacağına inanan öğrenciler olarak bu bildiriyi kaleme aldık.

Sırtımızı karanlığa dönerek aydınlık yarınlar çizmek için liseli arkadaşlarımızı tek yumruk olmaya çağırıyoruz. Gelin zalimin karanlık zulmüne boyun eğmeyelim aydınlık yarınları beraber çizelim

***


HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ

Karanlığa boğdunuz, seslerini kısmaya kalkıştığınız ve korkutmaya çalıştığınız liselilerden, siz "her şeyin en iyisini biz bilirizcilere"

Etek boyumuza, saçımızın uzunluğuna, kızlı erkekli oturmamıza karşı durdunuz; ilk aşklarımıza el koymaya çalıştınız. Liselerde başkaldıran tüm liseli dostlarımızı selamlıyoruz. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Suzan Divrik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak biz de sırtımız karanlığa döneceğiz

***

SUSMAK FITRATIMIZ DA YOK

İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencileri olarak üstten yapılan atamalarla en iyi liselerimizin ele geçirilmeye çalışılmakta olduğunun, sorgulamadan kabullenen, farklı düşüncelere saygı duymayan bireyler yetiştirmeye çabalayan eğitim sistemi(nizin) farkındayız. Ve bu karanlık sisteme biz de sırtımızı dönüyoruz. Bugün ülkemizde kan gövdeyi götürürken, yaşamanın güvencesi kalmamışken biz geldik,. Kalem tutan ellerimiz, çağdaş düşüncelerimizle gelecek o güzel günleri şekillendirmeye geldik. Karanlıkları yırrtıkça özgürleşmeye ve mavi bir gökyüzü gibi olacak aydınlık yarınlara bir adım daha yaklamaşaya geldik. Bu atmosferde her bir liseli arkadaşımızı 'ayakta kalmaya' davet ediyoruz.

Kaynak: Birgun.net