15 Temmuz darbe girişimin ardından FETÖ üyelerine yönelik operasyonlarda tutuklanan askerlerin ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

'nın haberine göre; operasyonların yapıldığı İzmir'de tutuklu general FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' ve 15 Temmuz kalkışmasını yöneten '1 numara' olduğu iddia edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden önce 3 gün FETÖ imamlarıyla, 3 gün de generallerle toplantılar yapıp darbe planları hazırladığını söyledi. Generalin ifadesi sonrası bu planların Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz tarafından ABD'ye götürüldüğü, 15 Temmuz'dan 2 gün önce Fethullah Gülen'in onaylamasıyla da hayata geçirildiği saptandı.

TOPLANTILARA KATILAN GENERAL SÜRECİ ANLATTI
İzmir'de anlatımlarıyla tüm sürecin çözülmesine neden olan itirafçı general, 8 Temmuz'da Ankara'ya çağırıldığını anlattı. Burada MİT, polis jandarmadan sorumlu imamlarla buluştuğunu söyleyen general, götürüldüğü villada da darbenin planlarının yapıldığını gördüğünü anlattı. Bu çalışmaların 3 gün sürdüğü bilgisini veren general şöyle dedi:

"Tüm yapılan planları Adil Öksüz aldı, 'Ben bu planları Amerika'ya onay için hoca efendiye götürüyorum' dedi. Ardından ben İzmir'e döndüm. Öksüz'ün 13 Temmuz'da ABD'den döndüğünü öğrendim. 15 Temmuz'da sorumlu imam benimle saat 18.00'de görüşmek istedi. Yanımda 2 albay da vardı. 'Darbe bu gece yapılacak' dedi. Gece saatlerinde ismini verdiği bir komutanın arayacağını ve neler yapacaklarımızın talimatını vereceğini söyledi."

General, darbe planlarının Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz önderliğinde çok sayıda generalle birlikte yapıldığını vurgulayıp, planların Fethullah Gülen'in onayı alındıktan sonra uygulandığını da ifade etti.


Kaynak: Birgun.net