40 kez erişim engeli getirilen D’nın tutuklu 13 muhabirinin serbest bırakılması için 105 gazeteci, aydın, sanatçı, akademisyen imza kampanyası başlattı.

Saray ve AKP tarafından hedef alınan ve 19 Mayıs’ta 40’ıncı kez erişim engeli getirilen Dicle Haber Ajansı (D)'nın 13 muhabiri de tutuklu bulunuyor.

Tutuklamalara karşı 105 aydın, gazeteci, sanatçı, akademisyen ve yazar sadece gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu bulunan D muhabirlerinin serbest bırakılması için bir bildiri yayımladı.


Farklı düşünen ve yazan özgür basın emekçilerinin Erdoğan Rejimi’nin hedefi haline geldiği belirtilen bildiride, havuz medyasının niteliksiz propaganda yayıncılığı karşısında, D muhabirlerinin bölgedeki gerçekleri yansıttığı için “örgüt propagandası yapmaktan” tutuklandığı belirtildi.

İmzaya açılan bildiride, tanınmış gazeteciler için gösterilen dayanışmanın D muhabirleri için de gösterilmesi istendi.

Bildiri metni şu şekilde: “Sadece Türkiye değil, bütün dünya biliyor: Farklı düşünen ve yazan tüm özgür basın çalışanları Erdoğan Rejimi’nin hedefi halinde. İsteniyor ki halkımız sadece bu rejimin vermeyi uygun gördüğü haberlerle şartlandırılsın. Buna son olarak 13 D muhabirinin tutuklanması eklendi. Havuz medyasının herkesin alay konusu olan niteliksiz propaganda yayıncılığının aksine bölgedeki acı gerçekleri yansıtmak için fedakarca çalışan D muhabirleri, bütün dünyanın gözünün içine baka baka “örgüt propagandası yapmak”tan tutuklandılar. Biz aşağıda imzaları bulunan çağrıcılar, bölgede yaşanan kirli savaşı tüm çıplaklığıyla halka duyurmaya çalışan D muhabirlerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Birgun.net