Antep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin yaşamını yitirdiği, 1 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı. Bu arada Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu.

Türk uçakları YPG'yi vurdu iddiası

Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı da, Türkiye sınırından Suriye'ye doğru uçan kimliği tespit edilemeyen savaş uçakları gördüğünü, daha sonra da patlama sesleri duyduğunu söyledi.​

Savaş uçaklarının dün PYD'ye ait cephanenin yanı sıra Cerablus çevresinde IŞİD'e ait olduğu belirtilen 6 ayrı hedefi de vurduğu ileri sürüldü. Ancak bu iddiayı askeri kaynaklar doğrulamadı. Türk savaş uçakları operasyonun ilk gününde IŞİD'e üç ayrı taarruz yaparak 12 hedefi vurmuştu. Fırtına obüslerinin belirli aralıklarla atışları dün de sürdü.

AFP: 20 sivil yaşamını yitirdi

Öte yandan AFP, söz konusu hava saldırılarının 20 sivili öldürdüğünü duyurdu.

AFP: Türkiye'nin hava saldırısı 20 sivili öldürdü

Kaynak: Birgun.net