Trabzonspor’un geçen yılın aralık ayında yapılan genel kurulunda Muharrem Usta başkanlığındaki yeni yönetimin üyesi Gökhan Saral, son haftalarda takımın içine düştüğü durumu 'paralel yapı' ile açıkladı.

Fenerbahçe'nin şike yaparken ‘derin paralel yapı’ ile hareket ettiğini iddia eden kulüp yönetim kurulu üyesi Gökhan Saral, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘paralel yapı’nın uzantıları ile organize bir şekilde güçlü bir lobi tarafından Trabzonspor'a zulmedildiğini savundu. Genç yönetici, Trabzonspor yönetiminde şike konusunda dik duran tek yöneticinin kendisi olduğunu da söyledi.

Cihan'ın geçtiği bilgiye göre, Trabzon’da internet üzerinden yayın yapan Haber61 TV'deki Spor Vizyon programına telefonla bağlanan Gökhan Saral, şike mücadelesi konusunda eylemleri ve sözleri net olan bir insan olduğundan bahsetti. Şike konusunda daha önce söylediklerini anlayanın olmadığını savunan Saral, Haber61’in haberine göre şunları söyledi:

"Trabzonspor yönetimine seçildikten sonra şike konusunda dik duran tek yöneticiyim. Bunu sürekli dillendiren bir insanım ve yapmaya devam edeceğim. Fenerbahçe'de bazı yöneticiler bırakmadıkça, gasp ettikleri kupamızı bize iade etmedikleri sürece mücadelemiz sürecek. Aziz Yıldırım, paralel yapının uzantıları ile bunlarla organize bir şekilde güçlü bir lobi ile Trabzonspor'a zulmedilmekte.

Trabzonspor burada 4-4'lük oynamasına rağmen katledildi. İstanbul'da oynanan karşılaşmada çok iyi çalışan her şeyini veren yönetim ve yeni bir hoca var. Bunlar varken Trabzonspor yine katlediliyor. TFF Başkanı Yönetim Kurulu üyesine ‘burada bizden habersiz işler oluyor’ diyerek buradan habersiz olduğunu belirtirken Trabzonspor camiasının sessiz kalması en büyük ihanet olur. Ben sürekli yönetici olmayacağım ama sürekli takımın taraftarı olacağım. Ben Trabzonspor'un hakkının yendiği noktalarda sessiz kalan bir yönetici olamayacağım.

Bu camiaya karşı yapılan bu hamlelerden sıtkımız sıyrıldı. Yaptığım açıklamaları, bütün yazdıklarımı inceleyebilirler. Bundan sonrada yazacaklarımı görecekler. Sayın başkanımızın Galatasaray maçından sonra net bir duruşu var. Duruşu kimseye cesaret vermesin. Şike mücadelesinin bir kenara konması, bunu istemememiz veya bu işin siyasallaştırılması söz konusu değildir. Başkanımız biraz kültürlü ve açıklamaları edebi olabilir. Biz buraya hizmet etmek için geldik. Ben olsam Sivasspor maçında Mecnun Odyakmaz'ın yanında oturmazdım. Aziz Yıldırım şikeyi kimle yaptı. Eskişehir ile beraber hareket edilmedi mi? Trabzonspor'un maçlarında protokolde oturan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman bunlara alet olmadı mı?

Şike kanununu hazırlayan, çalışmalarını yapan Faruk Özak'tır. Şike konusunda takımların ceza almasını sağlayan kanunu yapan Bakanımız eski başkanımız Faruk Özak'tır. Bundan sonra kupamız onlarda kaldı ama alacağız. Fenerbahçe'nin şike yaparken derin paralel yapı ile hareket ettiğine yürekten inanıyorum. Salih Dursun'un göstermiş olduğu kırmızı kartla başlayan temiz futbol mücadelesinin öncüsü Trabzonspor olacaktır. Bu kanunun değişmesinde oy kullanan milletvekillerini affetmiyorum. Kim değiştirmeye imza atmışsa bu vebal onların omzundadır. Bugün bakın Cumhurbaşkanımız diyor ki çıkan bir gazeteciyle alakalı ‘kabul etmiyorum, saygı duymuyorum’. Ben de Trabzonspor ile ilgili çıkan kararları kabul etmiyorum, onaylamıyorum diyorum."

Kaynak: Birgun.net