ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi üyesi Karen Bass, ülkenin önde gelen psikolog ve pskiyatristlerinin bir araya gelerek Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olan Donal Trump'ın akıl sağlığının kontrol edilmesi için internette bir kampanya başlattı.

Sputnik'in haberine göre, ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Kaliforniya temsilcisi olan Demokrat Karen Bass, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın son zamanlarda girdiği polemikleri de göz önüne alarak akıl sağlığının mutlaka profesyonel makamlarca değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için change.org'da #DiagnoseTrump (Trump'a Teşhis Konulsun) hashtagi ile bir imza kampanyası da başlatan Bass, Trump'ın aşırı ölçüde kibir ve kendini önemli görme, sınırsız başarı hırsına dair fanteziler kurma ve yine aşırı beğenilme arzusu ile hareket ettiğini belirterek bu durumun başkan seçilmesi halinde ulusal güvenliği bile tehlikeye düşürebileceğini belirtti.

NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Daha önce kendisi de akıl sağlığı branşında çalışmış olan Bass, Trump'ın 'Narsistik Kişilik Bozukluğu' tanımına giren 9 kriteri de karşıladığın, ülke genelindeki profesyonel psikolog ve psikiyatsitlerin birlik olarak Cumhuriyetçi Parti'ye baskı yapmaları ve Trump'ın akıl sağlığının değerlendirilmesini sağlamalarını istedi. Bass'ın başlattığı kampanyaya şimdiye kadar 9 bin 500 kişi imza attı.

Kaynak: Birgun.net