TRT’de yayınlanan Ramazan Sevinci adlı programa katılan ilahiyat profesörü Mustafa Aşkar’ın “Namaz kılmayan hayvandır” sözlerine tepkiler sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması istemiyle hazırladığı yazılı soru önergesinde TRT’de yaşanan skandalı sordu.

Erdem, “Halkın vergileriyle finanse edilen ve tarafsızlık ilkesiyle hareket etmesi gereken TRT’de, aleni bir şekilde, IŞİD’in ideolojik propagandası yaptırılıyor. Halktan toplanan vergilerle, halka âdeta hakaret ediliyor, insanlar İslam’dan soğutuluyor. Daha önce de ‘Namaz kılmayanın yeryüzünde dolaşma hakkı yoktur. Âlimlerin ortak görüşü budur. Namaz kılmayan idam edilir.’ sözleriyle sarfeden bir şahsın TRT Kûrdi kanalında program yaptığı ortaya çıkmıştı. Yine aylar önce yine TRT kanallarında canlı bomba propagandası yaptırılmıştı. İslamcı faşizm, devletin kurumsal aygıtlarıyla, arzuladığı o tektip dünyayı insanlara dayatıyor. Ramazan ayında asıl tartışılması gereken, yolsuzluğun orucu bozup bozmadığıdır; rant için doğayı ve canlıyı katledenin insan olup olmadığıdır; namazdan sonra rüşvet alanın İslam’la alakası olup olmadığıdır. Eğer bir insanlık dışı durumdan söz edilecekse, namaz kıldıktan sonra rüşvet alan, ihaleye fesat karıştıran, yolsuzluk yapan, katleden, çalan, öldüren, yalan söyleyenden bahsedilmelidir.” dedi.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

1. Halkın vergileriyle finanse edilen TRT’ye, bu tarz insanlık dışı görüşleri savunan kişilerin çıkarılmasının gerekçesi nedir? Bunun IŞİD ve benzeri radikalizmi savunan terör örgütlerine yönelik politikalarınızla ilişkisi var mıdır?

2. TRT’de program yapan veya programa çıkarılan kişiler nasıl belirlenmektedir? M.A. isimli şahsın programa çıkarılmasının sorumluluları hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?

3. M.A. adlı şahıs, ilahiyat profesörlüğünü hangi yıl ve hangi çalışmalar sonunda almıştır? İnsanımızı dinden imandan soğutmak için özel çaba sarfeden bu şahsa ‘insanlık dışı’ görüşleri nedeniyle soruşturma açılacak mıdır?

4. Devlet televizyonlarında aleni bir şekilde nefret suçu işleyen bu şahsa, programa katılması karşılığında herhangi bir ücret ödenmiş midir?

5. Ramazan ayında TRT dâhil olmak üzere iktidarınıza bağlı herhangi bir havuz medyası kanallarına, neden ‘rüşvet alan, ihaleye fesat karıştıran, yolsuzluk yapan, insan öldüren, doğayı katledenin İslam’la ilişkilendirilemeyeceğini’ savunan kişiler çıkarılmamaktadır?

6. TRT’de daha önce açıkça canlı bomba propagandası yapılan belgeselin yayınlanması ve “Namaz kılmayanın yeryüzünde dolaşma hakkı yoktur” diyen Ş. Özaykan adlı şahsa program yaptırılmasıyla ilgili herhangi bir sorumluya soruşturma başlatılmış mıdır?

Kaynak: Birgun.net