HABER MERKEZİ

3 gün boyunca Tekirdağ Süleymanpaşa sahilinde gerçekleştirilecek olan Festival, çiftçiler ve bölge halkı başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından konukların katılımıyla renkli görüntülere sahne olacak.

Amaç güçlü tarım zemini

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Trakya, ülkemizin en verimli topraklarına sahip bölgelerden biri. Burada farklı tarım kolları yanında bağcılık da giderek artan bir ivme kazanmış durumda" dedi.

"Yurtiçi ve yurtdışından önemli markalar dünyaca ünlü üzümleriyle Tekirdağ ve çevresine yatırım yapıyor" diyen Eşkimat, "Trakya, ülkemizin en verimli topraklarına sahip bölgelerden biri. Burada farklı tarım kolları yanında bağcılık da giderek artan bir ivme kazanmış durumda. Yurtiçi ve yurtdışından önemli markalar dünyaca ünlü üzümleriyle Tekirdağ ve çevresine yatırım yapıyor. Bizim amacımız bu yatırım hamlesini, yerli halkımızın, çiftçilerimizin de katılımıyla kalıcı ve sürdürülebilir kılmak. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Festivallle bu konuda farkındalık yaratmak, dikkatleri Trakya bölgesi bağlarına çekmek istiyoruz. Amacımız çiftçimize, üreticilerimize katma değeri yüksek bir tarım zemini sunmak, Süleymanpaşa Belediyemizin öncülüğünde, Tekirdağ ve Trakya markasını halkımızla el ele vererek daha da güçlendirmek" diye konuştu.

2. TRAKYA BAĞ BOZUMU VE EKOLOJİ FESTİVALİ KONSER PROGRAMI

2 Eylül 2016 Cuma/22.00/ Hüseyin Turan Konseri

2-3-4 Eylül 2016/19.00-20.00/ Şubadap Grubu Çocuk Konseri

Kaynak: Birgun.net