Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile CHP arasındaki tartışma büyüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Kurul'da TOBB'u eleştirerek “TÜSİAD kadar yürekli olamadınız” demesi üzerine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan sert yanıt geldi.

Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu'na “Kendisi ile beni karıştırıyor herhalde. Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanıyım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliğinde de boyunun ölçüsünü alır” dedi.

Bunun üzerine CHP'liler de Hisarcıklıoğlu'na tepki göstererek, CHP'nin bu konuşmayı unutmayacağını, özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

“CHP BU KONUŞMAYI UNUTMAZ”

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun CHP Genel Başlanı’na karşı bugünkü nezaketsiz konuşması tarihi bir hatadır… CHP’liler bu konuşmayı unutmaz… Sivil toplum faşizmin olduğu ülkelerde iktidara yaranmak için muhalefete vurur… Demokrasilerde cesaretle iktidara karşı durur…” dedi.

“DÜŞÜK PROFİLDEYİM MESAJI”

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de Hisarcıklıoğlu'na verdiği yanıtta şunları söyledi: “Genel Başkanımız Türkiye Odalar Borsalar Birliği Genel Kurulunda doğruları söylemiş; söylediği sözlerin, yaptığı eleştirilerin Hisarcıklıoğlu'nun üyeleri tarafından coşkuyla alkışlanması ise eleştirilerinin haklılığını tasdiklemiştir.

Ancak, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne yapılması gereken en ciddi eleştiri, Hisarcıkoğlu gibi bir kişinin başkanlık makamını işgal etmesidir ve bu başlı başına bir sorundur. Üyesinin hak ve menfaatini koruması, iktidara hatalarını söylemesi, bu doğrultuda eleştirilerde bulunması gereken bir kişinin iktidar sahiplerine övgüler düzmesi elbette bizi şaşırtmamıştır. TÜSİAD kadar yürekli olmadığının ifade edilmesi ise şahsına yapılan bir eleştiri değil, aksine tam anlamıyla vahim bir durumun tespitidir. Cumhuriyetin değerlerine ve onu var eden temel ilkelere sahip çıkamayan iktidar partisine düzdüğü onca methiyeden sonra kendisine yapılan eleştiriye karşı nezaketsiz bir dille ve haddini de aşarak cevap yetiştirmeye çalışan bu seviye, tam da “düşük profilli Başbakan” arandığı bugünlerde Saray'daki muktedire “belki Başbakan olamam ama Partinizde siyaset yapmak için yeterince düşük profildeyim” mesajı vermektedir. Hisarcıklıoğlu'nun sergilediği tutum; adeta dışarıdan bir Bakanlık ya da gelecek dönemlerde milletvekilliği adaylığı konusunda açık bir başvuru niteliğindedir.”

TANRIKULU: ÖZÜR DİLEMELİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki (TOBB) konuşmasına tepki gösteren Rifat Hisarcıklıoğlu’nu eleştirdi. Sezgin Tanrıkulu Rifat Hisacıklıoğlu’nun gün içinde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

“İSTİFA ETMELİ”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da düzenlediği basın toplantısında, Hisarcıklıoğlu’nu “esnafın ve tüccarın yerine, Saray’ın sesi olmak ve şirketlerine el konulmasından çekinmek”le suçladı.

Hisarcıklıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik dünkü sözlerinden sonra istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yarkadaş, “Rifat Hisarcıklıoğlu’na destek veren sadece iktidar ve iktidar medyasıdır. Hisarcıklıoğlu, dün bomboş bir salona konuşmak ve üç beş kişiye seslenmek zorunda kalmış, örgütünden destek bulamamıştır” dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, iktidara söyleyebileceği tek bir sözünün olmadığını, bununla birlikte ülkede bir muhalefet boşluğu olduğu iddiasını dile getirdiğine işaret eden Yarkadaş, “O halde Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iddia ettiği gibi bir muhalefet boşluğu varsa; acaba bunda kendisinin bir sorumluluğu yok mudur?” sorusunu yöneltti. Hisarcıklıoğlu’nun esnafın yerine Saray’a kulak verdiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu’nun bir dönem siyasete girmek için zemin yokladığını da belirten Yarkadaş, “Ergenekon Torbası açıldı, bu torbaya Hisarcıklıoğlu’nun adı da karıştı. Ve Hisarcıklıoğlu, merkez sağda hayata geçirmek istediği oluşumu noktalandırdı. Korkup geri çekildi” dedi.

“Rifat Hisarcıklıoğlu, şimdi o günler geride kaldı diye, şimdi mi siyasete girmek istiyor! Yoksa; düşük profilli başbakan olma niyetinde midir? Aslında olabilir. Şu anda düşük profilli ve bıyıklı bir başbakan aranıyor. Kendisinin dünkü sözlerinden sonra hayli düşük profilli olduğunu gördük. Zaten bıyıkları da var. O halde Rifat Hisarcıklıoğlu tam sarayın aradığı başbakandır.”

Kaynak: Birgun.net