MUTLU EROL KAHYA

Tersine Dünya Yaz Okulları’nın temmuz ayı başından bu yana Ankara’da sürdürdüğü çalışmalar, dün gerçekleştirilen çocuk şenliği ile sonlandırıldı.

Gerici kuşatmaya karşı çocukların; ilerici ve özgürlükçü ülke birikimiyle tanışması ile eleştirel ve bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesini temel hedef edinen Tersine Dünya Okulları dün Ankara’daki Çan Sera Kent Bahçesi’nde bir çocuk şenliği gerçekleştirdi. Şenlikte, Tersine Dünya Okulları’na katılan tüm öğrenciler bulundu. Çocukların eğlenceli saatler geçirdiği etkinlikte, çok sayıda atölye ve yarışmanın yanı sıra su savaşı, koro, tiyatro ve şiir dinletisi de yapıldı. Şubadap Çocuk Orkestrası’nın da sahne aldığı şenlikte, çocukların yanı sıra aileler de keyifli vakit geçirdi.

Umut ışığı

Tersine Dünya’da gönüllü öğretmenlik yapan bir kişi “Çocuklarımızın, her gün Ensar zihniyetiyle ve imam hatiplerle gericiliğe mahkûm edilmek istendiği, bilim yerine hurafelerle kandırılmaya çalışıldığı, aydınlığa en çok ihtiyaç duydukları yaşlarda yasaklarla baskı altında tutulduğu bir dönemde onlara uzattığımız her el, gelecekleri için bir umut ışığı” diye konuştu. Öğretmen sözlerine şöyle devam etti: “Tersine Dünya Okulu, çocukların yaramazlık hakkına, bilime duydukları susamışlığa, her gün okul sıralarında gördüklerinden daha arkadaş canlısı bir ders anlayışına karşılık verebilmek için açıldı.”

Kaynak: Birgun.net