ÖMER ŞAN- ARTVİN

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cerattepe için bugün görüşecek. Başbakan Davutoğlu ile Yeşil Artvin Derneği arasında yapılacak toplantıya bir heyet eşlik edecek. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'ın yanı sıra, Avukat Bedrettin Kalın ve bazı dernek yöneticileri, KTÜ Orman Mühendisliği Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu ile birlikte CHP, MHP ve AKP il başkanları, Artvin TSO ve Esnaf Odalarının temsilcilerinin de görüşmeye katılacağı öğrenildi.
Cerattepe'de bir haftadır süren eylemlerin ardından Başbakan Davutoğlu, bugün saat 11.00'de Yeşil Artvin Derneği'ne randevu verdi. Ankara'ya tek taleple gideceklerini belirten Avukat Bedrettin Kalın, "Pazarlık yapma durumumuz yok. Talebimiz net" dedi.
BirGün'e görüşme öncesinde konuşan Kalın, herhangi bir pazarlık yapmalarının söz konusu olmadığını kaydetti.
Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Bedrettin Kalın, "Bizim sayın Davutoğlu ile pazarlık yapmak gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Artvin ve Cerattepe konusunda hiç kimse ile bir pazarlık yapılması mevzubahis dahi edilemez. Sayın Başbakan'a burada yaşanan hukuki süreç ve yargı kararlarını, bizim mücadelemizi, buranın endemik ve coğrafi yapısı, fauna ve florasını anlatacağız. Talebimiz sadece maden şirketlerinin Artvin'i ve Cerattepe'yi terk etmesi ve Artvin'in rahat bırakılması yönündedir. Bizler kesinlikle Artvin ve Cerattepe'de böyle çalışmaların yapılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

***

Bakanlık Cerattepe’yi yok etmekte ısrarcı: Geri adım atmayacağız
n Çevreciler ve bölge halkı, doğaya verdiği zarar gerekçesiyle Artvin Cerattepe'deki bakır madeni inşaatının durdurulmasını isterken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “madenin çevreye zarar vereceği iddiası yalan. Geri adım atmayacağız" dedi.

Kaynak: Birgun.net