SERBAY MANSUROĞLU
[email protected]
@serbaymansur

Uşak Karahallı İmam Hatip Lisesi’nde matematik öğretmeni Ramazan C.'nin 7 kız öğrenciye yönelik taciz iddialarıyla ilgili ifade tutanaklarına BirGün ulaştı. Öğretmen Ramazan C.’nin kız öğrencilere yönelik tacizi ifade tutanaklarında detaylarıyla yer aldı. ''İyi ki varsın, iyi bir kızsın'' gibi mesajlar atan Ramazan C. cuma günleri de düzenli olarak, ''Hayırlı cumalar'' mesajı göndermiş.

‘Bu notu alırsan çaldır’

Bazı öğrencilerin tutanakta yer alan fadelerinden bir kısmı şöyle:

Birinci öğrenci: … Benim … numaralı telefonuma ilk olarak sömestr tatilinde ve daha önce de Aralık ayı içerisinde mesaj atmıştı. 'İyi ki varsın, iyi bir kızsın' şeklinde sözler söyledi. Cuma günleri de 'Hayırlı Cumalar’ şeklinde mesaj gönderiyordu. Tahtaya çıktığımızda akıllı tahtanın kalemini kendisine verirken elimizi tuttuğu olurdu. …Ben bu olayı 5-6 kez yaşadım. Bir seferinde kitabımın içine not bırakmıştı. Notta, ‘Senin mutlu olman için yanına oturdum, kitabını kurcaladım, inşallah iyi olursun’ yazıp, gülücük işareti koymuş ve ‘bu notu alırsan çaldır’ diye yazmış. Ben de mesaj olarak, ‘Hocam başkası görse yanlış anlar, tekrar yapmayın, böyle şeylerden hoşlanmam’ dedim.

Whatsapp’tan ‘gözlerin güzel’ yazdı

İkinci öğrenci: …. isimli arkadaşımıza karşı öğretmen-öğrenci ilişkisinden farklı bir ilgisi olduğunu fark ediyorduk. …Daha öncesinde hatırladığım kadarıyla Ocak ayının ortalarından önceki süreçte Whatsapp’tan yazdı. Profil fotoğrafımdaki kapalı kız karikatürümü kastederek ‘Gözleri seninki gibi güzel, senin gibi güzel bakıyor’ dedi…

‘Yanımızda oturunca kendimi çekiyordum’

Üçüncü öğrenci: …bir seferinde internetten araştırma yaptığımız sırada bir konuyu bilemedim Arkadaşlarım … ve … 'den yardımcı olmalarını istedim. Sonradan birisi arkadan gelerek fareyi tutan elimi tuttu. Ben arkadaşımın tuttuğunu sandım. Sonrasında Ramazan hoca olduğunu fark ettim ve elimi çektim. … Zaman zaman yanımıza otururdu, o zaman temas olmasın diye kendimi çekiyordum.

‘Elini itekleyip sıradan kalktım’

Dördüncü öğrenci: …kursta bulunduğum esnada hocaya soru sordum. O da soruya bakmak içim üzerime eğildi. Fakat fazla eğildiği ve bana yaklaştığı için rahatsız oldum. Başka arkadaşlar hocayı çağırdı fakat o gitmedi. Ben de hocanın elini itekleyerek sıradan kalktım.

Kaynak: Birgun.net