HABER MERKEZİ

Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle yıkılan Kadıköy Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yerine yapılan Acıbadem Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi’nde kaçak TEOG sınavı yapıldı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okulda, bir süredir kaçak olarak başka bir ortaokulun da öğrenim gördüğü belirtildi. Resmi olarak lise olmasına rağmen, 27 ve 28 Nisan tarihlerindeki TEOG sınavının Acıbadem Ahmet Sani Gezici Kız İmam Hatip Lisesi’nde de yapıldığı tespit edildi. Sınav süresince, öğrenci velilerinin bir kısmının okul önünde toplanarak çocukları için dua ettikleri görüldü.

Resmi olarak ortaokul olmayan ve okul tabelasını dahi asamayan bir binada, TEOG sınavının hangi gerekçelerle yapıldığı bilinmiyor.

Resmi olarak ortaokul olmayan bir binada ortaokul öğrencilerinin nasıl kabul edildiği bilinmiyor. Binanın dışında lise tabelası var ancak ortaokul tabelası bulunmuyor.

Edinilen bilgiler, ortaokula yeni sınıfların da artması için hazırlık yapıldığı şeklinde.

Okul arazisi mi rant arazisi mi?

Ahmet Sani Gezici Lisesi, Acıbadem’de sınavsız öğrenci alan tek devlet lisesiyken, yanındaki Kadıköy İmam Hatip Lisesi ile birlikte semt halkının aylarca süren tepki ve mücadelelerine rağmen yıkılmıştı. Her iki okul binasının da bu tarihten 2 yıl önce büyük bütçelerle depreme karşı güçlendirildikten sonra yıkılmaları, kamuoyunda da büyük tepkilere neden olmuştu. Karma lisenin öğrencilerinin tümü farklı bir semte gönderilirken, yeni inşa edilen okul Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak 28 Eylül 2015’de açılmıştı. Yeni okulun kaçak sarayı andıran, neo-Osmanlı tarzı mimarisi ile okul binasına benzememesi o tarihte de dikkatleri çekmiş ve haber konusu olmuştu.

Öte yandan, okul açılışında R. T. Erdoğan’ın, okul arazisinin ranta açılacağı söylentilerine itiraz etmesine rağmen, 4 ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arazinin 1/3’ünü ifraz ederek, ticarethane ve konut yapımına olanak sağlayan bir imar planını askıya çıkarmıştı.

Acıbadem’de 3. imam hatip ortaokulu

2013 ve 2014 yıllarında Acıbadem’deki ortaokul ve liselerin arka arkaya imam hatipleştirilmesi sürecinde semt yereli, öğrenci ve velilerde büyük tepkiler oluşmuş, miting ve yürüyüşler Kadıköy’e taşınmıştı. TBMM meclisinde de birkaç kere konuşmaya konu olan ve soru önergeleri verilen bu duruma rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölge halkının laik, karma, sınavsız, yerinde (taşımasız) eğitim ihtiyacına yanıt vermediği ve bu nedenle de özel okul ihtiyacında hızla artık olduğuna dikkat çekilmişti. ASGL Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bünyesinde de kaçak bir ortaokulun ortaya çıkarılması ile semt yerelinde imam hatip ortaokulu sayısı 3’e çıkmış oldu. Öte yandan semt halkının, çocuklarını bu okullara göndermek yerine servislerle başka semtlere ya da özel okullara gönderme eğiliminde olduğu belirtildi.

Kaynak: Birgun.net