Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün akşam saatlerinde gözaltına alınangazeteci-fotoğrafçı Mürsel Çoban, emniyetteki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi Yakalama Büro’ya getirildi.

Çoban, hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında SEGBİS üzerinden ifade verdi. Hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma başlatılan Çoban, Soma katliamı, Berkin Elvan cinayeti, Suruç katliamı ve Rojava’da yaşamını yitiren Aziz Güler’e ilişkin yaptığı Facebook paylaşımlarından sorgulandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (D) haberine göre Çoban, ifadesinde gazeteci ve foto muhabiri olduğunu dile getirerek, hakkında soruşturma başlatılan paylaşımların birer haber niteliği taşıdığını kaydetti.

Halkın haber alma hakkını gözettiğini belirten Çoban, bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken, insan hakları ihlaline karşı insani bir perspektiften paylaşımda bulunduğunu söyledi. Çoban’ın avukatı Gülşen Özbek ise “Tebligat yapılmadan hakkında yakalama kararı çıkarılması da hukuka aykırı bir durumdur” dedi.

Tutuksuz yargılanacak

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma kapsamında Çoban’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kaynak: Birgun.net