Spor-Emek-Sen TFF'nin Amedspor'lu futbolcu Deniz Naki'ye verdiği 12 maçlık ceza ile ilgili bir açıklama yayınladı. Kararın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyleyen açıklamada, Deniz Naki'nin spor tarihimize insanlığıyla ve onuruyla geçtiği belirtiliyor.

Spor-Emek-Sen Futbol Federasyonu'nca Deniz Naki'ye verilen 12 maçlık cezaya ilişkin bir açıklama yaptı. Amedsporlu Deniz Naki'nin söylediği her sözün savaş ve ırkçılık karşıtı olduğuna vurgu yapılan açıklamada karar için, ''tamamiyle bir diktatörya tarafından verilmiştir ve tarihe de bu şekilde geçecektir.'' denildi.

Spor-Emek-Sen'in yazılı açıklaması şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, ırkçılığı mahkeme kararıyla tescilli Emre Belözoğlu’nu 2 maç ceza ile geçiştirirken, Amedsporlu Deniz Naki’ye “İdeolojik propaganda yapmak ve sportmenliğe aykırı açıklamaları” kılıfıyla 12 resmi müsabakadan men cezası vermiştir. Bu kararın hiç bir hukuki dayanağı olmadığı gibi karar tamamiyle bir diktatörya tarafından verilmiştir ve tarihe de bu şekilde geçecektir.

Deniz Naki’nin söylediği her söz savaş ve ırkçılık karşıtıdır. Tam da bu yüzden ideolojiktir. Peki siz hangi ideolojinin temsilcilerisiniz ki barış ve kardeşlik söylemleriyle mücadele etmeye çalışıyorsunuz.

Aklı ve vicdanı olan cesur bir aydından beklenebilecek bir davranış sergileyen Deniz Naki, spor tarihimize insanlığıyla ve onuruyla not düşmüştür.

PFDK ise Faşist bir iktidarın kurumsal bir temsilcisi olmaktan öteye gidememiştir.

Bu kararda imzası olan bütün yöneticiler istifa etmelidir ve bilmeliler ki; oynadığınız oyunda, aklı ve vicdanı olan bütün spor emekçilerinin nefesini, oyunun son saniyesine kadar ensenizde hissedeceksiniz.

Kaynak: Birgun.net