HABER MERKEZİ

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ‘Kız çocukları 6 yaşında evlenebilir’ diyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı protesto etti. Kente bir panele katılmak için gelen Nurettin Yıldız tepkilerle karşılaştı.

KESK, Haziran Hareketi, Halkevi, Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar ve yurttaşların katıldığı protesto eyleminde Nurettin Yıldız’ın çocuk ve kadın düşmanı söylemlerine dikkat çekildi.

KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada, “Sosyal Doku Başkanı Nureddin Yıldız, İlim Yayma Cemiyeti, Çorum İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Ensar Vakfı, Çağrı Eğitim Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı Çorum Şubeleri’nin ortak organize ettiği “Evimize Dönelim” isimli konferansa katılmak için ilimize geliyor. Çorum halkı olarak Nurettin Yıldız’ın şehrimize gelmesini ve konferans vermesini istemiyoruz” dedi.

'Hangi akla hizmet?'
“Buradan sormak istiyoruz. Çocuk ve kadın istismarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemde, adı birçok çocuk istismarı olayına karışan kimi kurumlarla birlikte Nurettin Yıldız’a konferans verdirmek hangi akla hizmettir?” diyen Öztürk şu ifadeleri kullandı: "Çocuk gelinlere davetiye çıkarıp normalleştirilmesi için fetva veren, kadınları aşağılayıp yok sayan, değersizleştiren bir kişinin “Hitit Topraklarında” işi yoktur. Olmamalıdır. 4000 bin yıl önce Hititler Anadolu topraklarında kadın erkek eşitliği için düzenlemeler yapmıştı. Nurettin Yıldız gibilerin Çorum’a ve diğer illerle çağrılması Türkiye’nin 4000 yıl öncesinden bile daha gerisinde olduğunun ve hızla karanlığa sürüklendiğinin resmidir. Daha önce Edirne’de, Muğla’da, Sinop’ta bu kişinin katılmak istediği konferanslar iptal ettirilmişti. Şimdi alternatif Çorum mu oldu?

Bu kafanın ve destekçisi kimi kafaların çocuklara, kadınlara bir bütün olarak topluma “din adı” altında “çocuk ve kadın istismarı” yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Çocukları erken yaşta “çocuk gelin” yapan, kadınları “cinsel obje” olarak algılayan bu zihniyet nerede yaşadığını unutmuş gibi. Toplumu bölen, ayrıştıran, çocuk ve kadın düşmanı bu zihniyetin burada işi yoktur. Nurettin Yıldız “Evine Dön!” Çocuklara, kadınlara ve insanlığa değer veren herkesi ses vermeye çağırıyoruz."

Kaynak: Birgun.net