BirGün / ANKARA

Ankara'da 14 Ağustos günü ev baskınlarıyla gözaltına alınan 11 kişinin aileleri ve avukatları, İHD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. 15 Ağustos'ta "eylem yapabilirler" iddiası ile gözaltına alınan 11 kişiden Hünkar Genç'in annesi Semra Genç, “Bu memlekette düşüncelerini sorgulayabilmek için bir takım eylemler yapmak ve bunları düşünmek suç değildir” dedi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Ankara yöneticileri de toplantıya katılarak destek oldu.

Düşünmek suç değildir
Somut delil olmaksızın gözaltına alınan Hünkar Genç'in annesi Semra Genç, perişan olduklarına dikkati çekerek, "Çocuklarımızın yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmeleri için gerekli olan yemek verilmemesini anlayamıyorum. Çocuğum içeride açken dışarıda yemek yemeyi ihanet gibi hissediyorum. Bu memlekette düşüncelerini sorgulayabilmek için bir takım eylemler yapmak ve bunları düşünmek suç değildir. Tek isteğim çocuklarımızın özgürlüklerine kavuşmasıdır..." diye konuştu.

​"Tedbir​"​ gözaltı​sı​
Avukat Gülşah Uzunel iki gündür Emniyette yaşadıklarını şöyle anlattı: "Gözaltına alınan 11 kişiden sadece iki kişi adli tıp kontrolünden geçirilmiş. Diğer 9 kişi ise emniyetin içinde bir birimde doktor olduğu iddia edilen bir kişi tarafından sağlık kontrolünden geçirilmiş. Açlık grevindeki arkadaşlarımıza savcı talimatı ile şeker verilmediğini, hukukçu eliyle işkence yapıldığını öğrendik. Sağlık kontrollerinde herhangi bir darba rastlanmaması içimizi rahatlattı. Müvekkillerimizin ne için gözaltında tutulduklarını bilmiyoruz. OHAL'in rafa kaldırdığı haklar arasında bunlar yok. Böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Tedbir gözaltı da denilemez çünkü somut hiçbir şey yok." Savcıyla yaptığı görüşmeyi aktaran Avukat Teoman Özkan da Savcının “Benim şeker verilmesin diye bir talimatım yok ama verilsin diye de talimat vermeyeceğim" sözlerini aktardı.

Darbeyi aratmayan OHAL
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise,​ “Darbe olsa da​, ​OHAL ilan edilecek,​ muhalifler gözaltına alınacak, gazeteciler gözaltına alınıp tuklanacaktı...​ Gençlerin evlerine baskınlar yapılarak gözaltına alınacaktı... Ve şu an tam da bunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net