Erk Acarer
[email protected]
@eacarer


İstanbul'da 49 numaralı Şişli-Yunus Emre otobüs hattında görevli bir şoför, akşam namazı vaktinde otobüsü sağa çekti, seccadeyi serdi ve yolcuları bekleterek namaz kıldı.

Namaz bitiminde yolcular tepki gösterirken, şoför, ''Beğenmeyen insin'' diyerek yolcuların üzerine yürüdü.

Yolcuların üzerine yürüdü

Mecidiyeköy’den kalkan 49 numaralı Özel Halk Otobüsü, Şişli’yi geçtikten iki durak sonra trafiği sıkıştıracak olmasına aldırmadan yolun sağ tarafında durdu. Şoför arka tarafta oturan iki genci kaldırıp seccadesini aldı ve ön tarafa geçti. Yolcuların şaşkın bakışları arasında akşam namazını kılmaya başladı. Şoförün namazının bitmesinin ardından yolcular tepki gösterdi. Ancak bu tepki karşısında otobüs şoförü, ''Beğenmeyen insin, Allah’tan başka kimseye hesap vermem'' diyerek yolcuların üzerine yürüdü.


'İnancını sorgulamıyoruz...'

Otobüs yolcularından biri konuyla ilgili şunları anlattı: “Kimsenin inancını sorgulamıyoruz, ancak laik ve çağdaş bir ülkede bu tasvip edilemez. İnsanlar evlerine, işlerine ulaşmaya çalışıyorlar. Belki hastaları var. Daha önce de bu tip uygulamalara şahit olduk, hem belediye hem de halk otobüslerinde yolcuları namaz kılma gerekçesiyle bekleten şoförlerden şikâyetçiyiz. Trafik sıkışıyor, biz işimizden gücümüzden oluyoruz.”

İBB: Az demokrat olun!

Söz konusu otobüs yolcusu; şoförün bu davranışından dolayı İstanbul Büyükşehir Belesiyesi (İBB) Beyaz Masa’ya şikâyette bulunduklarını, bunun sonucunda umursamaz ve şaşırtıcı bir cevap aldıklarını da aktararak şöyle devam etti: “İşi acele olanlar vardı. Şoförün tepkisinden sonra 153’ü aradık. Bize hattaki görevli kişi, lakayt bir biçimde cevap verdi. 'Biraz bekleseniz ne olur, insanların inancına, ibadetine saygı duyun, demokrasi budur’ dedi.''

Kaynak: Birgun.net