Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 5 ile 9 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği, doğu bölgelerde 2 ile 4 derece artarak mevsim normalleri civarında, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 34
İstanbul: Az bulutlu ve açık 32
İzmir: Açık 39
Bursa: Az bulutlu ve açık 37
Adana: Az bulutlu ve açık 40
Antalya: Açık 41
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Diyarbakır: Az bulutlu 37

Kaynak: Birgun.net