BURCU CANSU

CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı ''sıbyan mektepleri'' olarak isimlendirilen Kuran kurslarında 4-6 yaş grubunda 55 bin 347 çocuğun eğitim gördüğü belirtti.

Çoğunluğunun ‘’kaçak’’ olduğu bilinen sıbyan mektepleri ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi verileri bile çok çarpıcı rakamları içeriyor.

Usluer’in “korkutucu” olarak nitelediği veriler şöyle:

“2015-16 döneminde Türkiye'nin her bölgesinde 463 ilçede tam 2 bin 53 ‘4-6 yaş Kur'an kursu’ bulunmakta, bu kurslarda sadece ikisi erkek olmak üzere 3 bin 17 öğretici görev yapmaktadır. 27 bin 481'si erkek, 27bin 866'si kız olmak üzere toplam 55 bin 347 öğrenci yer almaktadır.”

Laiklik yara aldı
Rakamların tahminlerinin çok üzerinde olduğunu belirten Usluer, “Diyanet'in bilgi notundan, “6002 sayılı Kanun ile yaygın din eğitimi faaliyetlerinin genişletilmesi ve Kur'an kurslarındaki yaş sınırlandırmasını kaldıran kararname gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 tarihinden itibaren Kur'an kurslarında 4-6 Yaş Din Eğitimi Projesini başlattığı” bilgisine ulaştıklarını kaydetti. Usluer, bu projenin başladığı 2012 itibarıyla laik, bilimsel, parasız, zorunlu, tam zamanlı okul öncesi eğitim büyük yara aldığını kaydederek, bu uygulamanın yakın takipçisi oamaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Birgun.net