Kadıköy Barış Bloku'nun her akşam Süreyya Operası önünde sürdürdüğü sessiz nöbet, 26 Şubat Cuma akşamı barış şarkıları, şiirleri ve sokak gösterileriyle geniş katılımlı bir etkinliğe dönüşecek.

'Asker, polis, sivil, gerilla cenazesi istemiyorum' sloganıyla yola çıkan ve başlattığı imza kampanyasıyla şimdiye kadar 30 bini aşkın kişiye ulaşan Kadıköy Barış Bloku, 200. nöbette çeşitli etkinliklerle değişik kesimlerden katılımcılarla buluşacak.

19.00 - 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek nöbette, Barış İçin Akademisyenler'den Derelerin Kardeşliği Platformu'na, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'ndan Yazarlar Sendikası'na kadar çeşitli çevrelerden destekçiler barış mesajları verecek.

Türkiye'nin birçok yerinden barışseverlerin ilgisi ve desteğiyle karşılaşan Kadıköy Barış Bloku, nöbeti şu sözlerle gerekçelendiriyor:

"Savaş ölüm demek, yıkım demek. Sadece 6 ayda yüzlerce sivil, onlarca polis, asker yaşamını yitirdi, binlercesi yaralı. Çocuklar, bebekler öldürülüyor. Evladının yaralı bedenine ulaşmaya çalışan anneler kurşunlanıyor. Yaralıların hastaneye ulaştırılmasına bile izin verilmiyor. Evler, tanklarla, toplarla insanların başlarına yıkılıyor.

Kaynak: Birgun.net