Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Altan Tan, "TRT'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin 32. bölümüne konuk oyuncu olarak dahil olan ve hala dizide rol alan Boğaçhan Talha Peker, Sedat Peker’in oğludur. Sedat Peker, Rize’de düzenlediği mitingde Recep Tayyip Erdoğan'ın destekçisi olduğunu belirtmiş ve bazı kesimleri 'dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız' sözleriyle tehdit etmiştir." dedi.


Tan, şu soruları yöneltti: "Bakanlarınızın ve milletvekillerinizin düzenli olarak setine gidip görüntü verdiği Diriliş Ertuğrul dizisinde, mitinglerde Erdoğan'ın destekçisi olduğunu belirten Sedat Peker’in oğlunun oynatılma gerekçesi nedir?

Tanınan oyuncuların yer aldığı ve yüksek bir bütçeye sahip bu dizide oynayan Sedat Peker’in oğlunun oyunculuk geçmişi bulunmakta mıdır?

TRT’de yayınlanan bu dizide Sedat Peker’in oğlunun oynatılması ile Peker'in Rize mitingindeki konuşması arasında bir bağlantı bulunmakta mıdır?" (CN)

Kaynak: Birgun.net