Sayıştay Başkanı’nın görev süresi 2 gün sonra doluyor. Meclis, yarın yeni başkanı seçecek. 2 aday var: Seyit Ahmet Baş ve Ahmet Tezcan. İkisi de imam hatip listesi mezunu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Sayıştay Başkanlığı için yarın TBMM Genel Kurulu'nda seçim yapılacak. İki aday var. İkisi de imam hatip lisesi mezunu.Halen Maliye Bakanlığı Müsteşarı olan Seyit Ahmet Baş'ın başkan seçilmesi bekleniyor. Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in görev süresi doluyor. Akyel yeniden aday olmasına rağmen aday listesine giremedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na başkanlık için 13 isim müracaat etti. Bu 13 aday arasından değerlendirme ve seçim yapıldı. 21 Haziran'daki bileşimde komisyonda oluşturulan Ön Seçim Geçici Komisyonu, 13 aday arasından iki isim belirledi. Komisyon daha sonra bu listeyi ikiye indirdi. Biri Maliye Müsteşarı Seyit Ahmet Baş, diğeri ise halen Sayıştay 4. Daire üyesi olan Ahmet Tezcan.Baş, Karaman İmam Hatip Lisesi mezunu; Tezcan ise Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi mezunu.

UNAKITAN'LA YÜKSELDİ

Komisyonda yapılan seçimde Baş'a 11, Tezcan'a 9 oy çıktı. Ancak AKP kulislerinde Baş'ın seçileceği konuşuluyor. 2005 yılında dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından danışman yapılan Baş, 10 yılda hızla yükseldi. Baş'la birlikte Maliye Bakanı Naci Ağbal da aynı tarihte danışman oldu.

Birlikte yükseldiler. Baş, danışman olduktan 1 yıl sonra Gelirler Politikası Genel Müdürü yapıldı. 4 yıl bu görevi yürüttükten sonra müsteşar yardımcılığına terfi etti. 2015'te Ağbal bakan, Baş ise müsteşar oldu. Sayıştay Kanunu'nun 13. maddesine göre, Sayıştay Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının dörtte birinin bir fazlasından az olmamak kaydıyla toplantıya katılanların salt çoğunluğunun oyu aranıyor.

Kaynak: Birgun.net